Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
21. 4. 2017,
15.44

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35

Natisni članek

Telekom Slovenije

Petek, 21. 4. 2017, 15.44

6 let, 7 mesecev

Telekom Slovenije je dobil nove nadzornike

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,35
Telekom Slovenije | Foto Srdjan Cvjetović

Foto: Srdjan Cvjetović

Delničarji Telekoma Slovenije so na skupščini potrdili nove nadzornike. To so na predlog Slovenskega državnega holdinga (SDH) postali Lidia Glavina, Barbara Gorjup, Ljubomir Rajšić, Barbara Kürner Čad in Bernarda Babič.

Kdo so novi nadzorniki:

Lidia Glavina: od februarja letos predsednica uprave SDH. V preteklosti je bila več kot 10 let na vodilnih mestih v Electroluxovem koncernu, ki je imel za evropski sektor sedež v Belgiji, ter finančna direktorica družbe Husqvarna Forest & Garden v Sloveniji.

Barbara Gorjup: diplomirala je na ekonomski fakulteti v Ljubljani. Leta 2006 je pridobila znanstveni magisterij s področja mednarodne ekonomije. Ima izkušnje s področij financ, računovodstva in kontrolinga.

Ljubomir Rajšić: diplomirani inženir strojništva z izkušnjami s področja telekomunikacij in dolgoletnimi izkušnjami vodenja različnih podjetij s tega področja.

Barbara Kürner Čad: univerzitetna diplomirana pravnica z izkušnjami iz korporacijskega upravljanja in s področja prestrukturiranja podjetij, tudi nekdanja direktorica Smučarske zveze Slovenije.

Bernarda Babič: magistra znanosti s področja poslovne politike in organizacije, smer bančništvo, ter vodja projekta v družbi Slovenske železnice. Je edina od kandidatov, ki je bila danes znova potrjena v nadzorni svet.

Novi nadzorniki so zamenjali stare, ti so bili: Borut Jamnik, Adolf Zupan, Marko Hočevar in Tomaž Berločnik. Bernarda Babič je bila znova izglasovana, od starih nadzornikov pa ostaja tudi Dimitrij Marjanović, ki mu mandat poteče leta 2020.

Delničarji so na skupščini potrdili dividendo v višini pet evrov bruto, s čimer bo Telekom Slovenije izplačal večino bilančnega dobička, ki znaša 32,8 milijona evrov. Nekaj več kot 300 tisoč evrov se bo preneslo v leto 2017. Skupščina je upravi in nadzornemu svetu podelila razrešnico za leto 2016.

Skobe: Število uporabnikov raste

Predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe je povedal, da je družba uspešna, saj število uporabnikov raste na vseh segmentih poslovanja.

Predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe in zdaj že (natančneje: po 27. aprilu) nekdanji nadzornik Borut Jamnik. | Foto: Srdjan Cvjetović Predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe in zdaj že (natančneje: po 27. aprilu) nekdanji nadzornik Borut Jamnik. Foto: Srdjan Cvjetović

Iz nadzornega sveta se poslavlja Borut Jamnik, ki je ob izvolitvi novih nadzornikov povedal, da je povsem legitimno, da država s takšnim deležem prevzame odgovornost za tako pomembno naložbo.

Predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev (VZMD) Kristjan Verbič pa je dejal, da je od države neodgovorno, da kandidate predlaga v zadnjem hipu, saj jih delničarji pred odločanjem ne morejo spoznati.

Dogajanje smo spremljali v živo:

Ne spreglejte