Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 5. 2013,
16.38

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Luka Koper

Petek, 24. 5. 2013, 16.38

7 let, 2 meseca

Skupina Luka Koper v prvem četrtletju z 82 odstotkov višjim dobičkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Skupina Luka Koper je v prvem četrtletju letos ustvarila skoraj 4,7 milijona evrov čistega dobička, kar je 82 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Poslovni prihodki so dosegli dobrih 37 milijonov evrov, kar je pet odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Matična družba je čisti dobiček povečala za 105 odstotkov na skoraj štiri milijone evrov.

Prihodki so se zmanjšali le na blagovni skupini avtomobilov Skupina je poslovne prihodke povečala na vseh blagovnih skupinah, razen na blagovni skupini avtomobilov, kjer so se prihodki zmanjšali za 300.000 evrov oziroma za sedem odstotkov, je razvidno iz nerevidiranega poročila o poslovanju, ki ga je družba objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Poslovni prihodki so se v letošnjem prvem četrtletju glede na lanskoletno primerljivo obdobje najbolj povečali na blagovni skupini generalnih tovorov, in sicer za 755.000 evrov.

Skupina je v prvem četrtletju ustvarila skoraj 6,3 milijona evrov dobička iz poslovanja, kar je 34 odstotkov več kot v enakem lanskem obdobju, dobiček pred davki pa je narasel za 75 odstotkov na skoraj 5,4 milijona evrov.

Poslovni odhodki skupine Luka Koper so v prvem četrtletju letošnjega leta znašali 31,4 milijona evrov in so ostali na ravni preteklega leta. Ladijski pretovor skupine se je v primerjalnem obdobju povečal za tri odstotke na skoraj 4,5 milijona tone.

Matična družba Luka Koper je v prvem letošnjem četrtletju ustvarila skoraj 35,3 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je 4,5 odstotka več kot v prvih treh mesecih lanskega leta.

Dobiček iz poslovanja se je v primerjalnem obdobju povzpel za 39 odstotkov na 5,7 milijona evrov, dobiček pred davki pa za slabih 92 odstotkov na 4,6 milijona evrov.

Tečaj delnic Luke Koper se je na Ljubljanski borzi danes zvišal za 7,55 odstotka na 7,959 evra. Družba je podatke o poslovanju sicer objavila po zaprtju borze.

Ne spreglejte