Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 12. 2015,
14.33

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Yahoo Alibaba delnice borza trgovanje

Torek, 8. 12. 2015, 14.33

7 let, 2 meseca

Poglejte, kako lahko zaslužite s cenami delnic Yahooja z brezplačnimi 50 evri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Do zaslužka s trgovanjem na svetovni borzi.

Zadnjih nekaj let je bilo zelo turbulentnih za Yahoo. Kljub veliki prenovi podjetju ni uspelo najti pravih ljudi in načinov za stabilizacijo poslovanja ter sodelovanja na trgu, za kar so najpogosteje krivili Marisso Mayer, trenutno glavno izvršno direktorico podjetja.

Čeprav Yahoo kot internetno podjetje ni posloval preveč uspešno, pa se je vrednost njegovih delnic povečala. Odkar je Marissa Mayer leta 2012 prišla na čelo podjetja, se je cena delnic več kot podvojila, s 15 dolarjev je zrasla na trenutnih 35 dolarjev. Glavni razlog za to je bilo lastništvo pomembnega dela delnic Alibabe, kitajskega podjetja za spletno trgovino.

Vključite se v trgovanje s ceno delnic Yahooja in začnite služiti na svetovni borzi iz svojega doma v treh preprostih korakih:

1. registrirajte brezplačen račun za trgovanje na tej povezavi, 2. verificirajte račun za trgovanje in 3. prevzemite brezplačnih 50 evrov na svojem računu, s katerimi lahko takoj začnete trgovati in služiti.

Yahoo je del Alibabe kupil pred več kot desetletjem po dogovoru, ki ga je dosegel Jerry Yang, eden od snovalcev Yahooja. Danes Alibaba obsega 80 odstotkov trgovine prek interneta na Kitajskem. Preden je podjetje Alibaba poskrbelo za največjo javno ponudbo v zgodovini, so bile delnice Yahooja za vlagatelje najlažji način, da so kupili del tega kitajskega podjetja.

Yahoo ima delnice Alibabe, vredne okoli 40 milijard dolarjev. Za zdaj so delnice varno shranjene, saj ne glede na njihovo nominalno vrednost od trenutka njihove aktivacije njihova vrednost ne bo več 40, ampak 24 milijard dolarjev zaradi davka. Če bo Yahoo prodal delnice Alibabe, bo davek, ki ga bo moral plačati, znašal 16 milijard dolarjev. Če bo delnice predal delničarjem, bo prav tako moral plačati 16 milijard dolarjev davka.

Edina rešitev je, da delnice preda delničarjem, dokler so še nekako zapečatene. To se naredi s tako imenovanim "spin-offom", tako da se ustanovi novo neodvisno podjetje Aabaco, ki bo lastnik delnic Alibabe. Kar zadeva davke, podjetje Aabaco ne bo v nič boljšem položaju kot Yahoo. Aabaco kot lastnik delnic je podjetje, ki nima dodatnih dejavnosti. Primerno je za to, da ga kupi kakšno večje podjetje, ki bo s tem postalo večinski lastnik delnic Alibabe. Takšno razmišljanje pa so še vedno samo špekulacije. Trenutno Yahoo išče vse mogoče rešitve, da bi opravil omenjeni "spin-off", pri čemer ne skriva tega, da je končni cilj privarčevati 16 milijard dolarjev davkov. Vseeno se je IRS (Organizacija za kontrolo plačil davkov v ZDA) zoperstavila in zavrnila ta "spin-off".

Po mnenju številnih ekonomistov je to, kako skušajo pri podjetju Yahoo rešiti to težavo, najbolj vplivalo na ceno njihovih delnic.

"Po mnenju analitikov iz CNN Moneyja bi v primeru uspešne rešitve te težave delnica lahko dosegla 41 dolarjev vrednost. Če se to ne zgodi, pa bi lahko zdrsnila tudi na 30 dolarjev," nam je zaupal dobro obveščeni vir iz Fortrada.

Fortrade v Veliki Britaniji avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Opozorilo o tveganju in izjava o omejitvi odgovornosti

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete. To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnemkoli finančnem instrumentu. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršnekoli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

Ne spreglejte