Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 2. 2019,
11.10

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

prevzemi Unior jeklo Štore Steel

Ponedeljek, 18. 2. 2019, 11.10

5 let, 2 meseca

Objavljena prevzemna namera za solastnico družbe Štore Steel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,11
Štore Steel | Družba Storkom ter Marjan Mačkošek in Tomaž Subotič so objavili prevzemno namero za odkup delnic družbe pooblaščenke Železar Štore, ki je ena od večjih lastnic železarne Štore Steel. | Foto Reuters

Družba Storkom ter Marjan Mačkošek in Tomaž Subotič so objavili prevzemno namero za odkup delnic družbe pooblaščenke Železar Štore, ki je ena od večjih lastnic železarne Štore Steel.

Foto: Reuters

Družba Storkom ter Marjan Mačkošek in Tomaž Subotič so objavili prevzemno namero za odkup delnic družbe pooblaščenke Železar Štore, ki je ena od večjih lastnic železarne Štore Steel. O nameri so obvestili regulatorje trga ter predstavnike delavcev obeh družb, izhaja iz javne objave v današnjih Financah.

Družba pooblaščenka Železar Štore je približno 20-odstotna lastnica železarne Štore. Največja lastnica je s s skoraj 30 odstotki družba Unior, med večjimi sta še Dinos in Kovintrade, sledijo manjši lastniki, med njimi Mačkošek, ki je to družbo vodil 18 let, nato pa v začetku leta 2017 odstopil na lastno željo.

Storkom ter Mačkošek in Subotič medtem obvladujejo družbo pooblaščenko, za katero sedaj nameravajo odkupiti vse delnice. Storkom je po podatkih portala Erar njen 28,5-odstotni lastnik, Subotič 20-odstotni in Mačkošek 11-odstotni. Subotič in Mačkošek sta v petčlanskem nadzornem svetu družbe pooblaščenke, njen direktor pa je Anton Franulič, ki je tudi eden večjih lastnikov družbe Storkom.

Štore Steel
Novice Jeklarji v družbi Štore Steel napovedali stavko. Zahtevajo višje plače.

Družba pooblaščenka krepi lastništvo v železarni od sredine lanskega leta. Skupščina pooblaščenke je podprla predlog Tomaža Subotiča, ki se je že leta 2015 v imenu češkega jeklarja Moravia Steel potegoval za lastništvo v železarni, da bo družba pooblaščena okrepila lastništvo v železarni. Delničarji so takrat soglašali, da se družba lahko zadolži za povečanje lastništva v družbi Štore Steel.

Cilj je bil, da pooblaščenka lastništvo v železarni poveča na dobro četrtino, saj bi pridobitev kontrolnega deleža in vpliv na statutarne spremembe pripomogla pri obrambi pred morebitnim sovražnim prevzemom Štore Steela.

Štore Steel
Novice V družbi Štore Steel stavko po uri in pol prekinili
Ne spreglejte