Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 11. 2021,
11.55

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Finance banka Gorenjska banka La Popsi PR članek

Petek, 5. 11. 2021, 11.55

2 leti, 5 mesecev

Neža in Karmen zaupata partnerju, ki se z njima pripravlja na premagovanje finančnih izzivov

Oglasno sporočilo

Še tako uspešen začetek pa vselej ne pomeni, da bo tudi preostanek poti potekal brez ovir. To dobro vesta tudi Neža Mlakar in Karmen Meze, ki sta kot mladi podjetnici s svojimi sadnimi deserti na palčki La Popsi prepričali slovenske televizijske gledalce.

Sladoledni izdelki La popsi in drugačnost ter svežina teh so zares do izraza prišli dve leti po pričetku poslovanja, ko je podjetje zmagalo na projektu Štartaj Slovenija 2018. Na podlagi te so si sadni zamrznjeni deserti v obliki vitaminov na palčki uspeli utreti pot do številnih prodajnih polic. | Foto: Sladoledni izdelki La popsi in drugačnost ter svežina teh so zares do izraza prišli dve leti po pričetku poslovanja, ko je podjetje zmagalo na projektu Štartaj Slovenija 2018. Na podlagi te so si sadni zamrznjeni deserti v obliki vitaminov na palčki uspeli utreti pot do številnih prodajnih polic.

Po uspešni širitvi svojih produktov s polic večjih krajev na vse konce Slovenije pa so nastopili novi izzivi širjenja onkraj domačih meja, ob tem pa tudi spoznanje, kako pomembno je izbrati takšnega partnerja, ki resnično verjame v produkt podjetja.

Poslovna zgodba La popsi

Ko pozno spomladi nastopijo prvi toplejši dnevi, oči vseh, še posebej pa najmlajših, dobesedno zažarijo. Poletni meseci pa veljajo za obdobje sladkanja in hlajenja s sladoledom, s tem pa podjetju La popsi ponujajo priložnost za rast in razvoj. Sladoledni izdelki La popsi in drugačnost ter svežina teh so zares do izraza prišli dve leti po začetku poslovanja, ko je podjetje zmagalo na projektu Štartaj Slovenija 2018. Na podlagi tega so si sadni zamrznjeni deserti v obliki vitaminov na palčki uspeli utreti pot do številnih prodajnih polic. Sprva le v trgovine Interspar, kasneje, na veselje malih in velikih sladkosnedov pa tudi v vse manjše poslovalnice Spar. 

Kljub postopni količinski rasti proizvodov in tudi števila trgovin, v katerih je mogoče kupiti sladoled La popsi, pa ostaja kakovost na prvem mestu. Ravno ta je podjetje pripeljala na avstrijski trg. Sladoledne dobrote so na voljo v kar 850 trgovinah Spar v Avstriji, kar je zahtevalo tudi razširitev proizvodnje, za kar je bilo treba najeti dodatne kapacitete. In ker družba svoje poslovanje širi tudi na druge trge znotraj Evropske unije, bo v prihodnosti zagotovo še potrebovala hitre in prilagojene finančne rešitve, ki ji bodo zagotavljale likvidnost.

Gorenjska banka: zanesljiv partner na poti do uspeha

Svojim komitentom se radi popolnoma posvetimo. Verjamemo namreč, da je ključ vsakega uspeha komunikacija. | Foto: Svojim komitentom se radi popolnoma posvetimo. Verjamemo namreč, da je ključ vsakega uspeha komunikacija.

Začetek sodelovanja med Gorenjsko banko in družbo La Popsi sega v obdobje po zmagi na Štartaj Slovenija. Podjetje je pri Gorenjski banki sprva odprlo poslovni transakcijski račun in zaprosilo za odobritev limita ter uporabljalo kartično poslovanje, medtem ko je v kasnejšem obdobju banka družbo podprla pri dolgoročnem posojilu, potrebnem za nakup službenega vozila, in ji prek Slovenskega podjetniškega sklada zagotovila likvidnostna sredstva.

Po besedah večinskih lastnic podjetja, Neže Mlakar in Karmen Meze, sta bila pri izbiri banke odločilna "osebni pristop in iskreno zanimanje za reševanje težav. Enakovredne temu so tudi odzivnost in natančnost ter prilagodljivost Gorenjske banke. Vse našteto je izrednega pomena in nas je pripeljalo tako do povečanja obsega prihodkov kot priložnosti za vlaganje v razvoj novih proizvodov, zdaj že prisotnih na trgu."

Poslovni izzivi številnih mikropodjetij

Financiranje obratnega kapitala je družbi omogočilo dobavo večjih količin surovin in širšega obsega proizvodnih kapacitet, ob tem pa tudi možnost uvedbe novih prodajnih programov in prodor na tuje trge. Vendar pa poslovanje podjetja La popsi, tako kot je tudi pri marsikaterem drugem mikropodjetju, lastnikom in banki povzroča nemalo skrbi. Največji izziv je zagotovo sezonsko poslovanje. Zaradi tega in številnih drugih razlogov je zelo pomembno, da banka strankam resnično prisluhne in pripravi prilagojeno ponudbo, ob tem pa upošteva vse dejavnike, ki vplivajo na način poslovanja.

Prednosti finančnih rešitev Gorenjske banke

V Gorenjski banki stavimo na osebno obravnavo. Uspešnost podjetja La popsi, ki je v zadnjih letih v nadaljnji razvoj poslovanja vložilo nezanemarljiva sredstva in posledično obseg svojih prihodkov dodobra povečalo, je rezultat uspešnega sodelovanja med njimi in Gorenjsko banko. Pri iskanju finančnih rešitev smo upoštevali tako omejitve, ki jih prinaša sezonsko poslovanje, kot uspešnost sladolednih proizvodov, prisotnih na domačem in tujem trgu. Dobro poznavanje okoliščin delovanja in potreb podjetja so namreč ključni, ter v primeru Gorenjske banke predstavljajo izhodišče za pripravo prilagojene finančne ponudbe.

"Kot vsako podjetje se tudi v podjetju La popsi spoprijemamo s številnimi izzivi, vendar se ob pomoči Gorenjske banke nanje dobro pripravimo. Zavedanje o tem, da se ob podpisu vsake nove pogodbe s kupci lahko obrnemo na Gorenjsko banko, zmanjšuje stres in omogoča širitev na tuje trge, poleg tega pa je celoten postopek tudi enostavnejši ter hitrejši, kar je izredno dragoceno."

Neža Mlakar in Karmen Meze, La popsi d. o. o.

Če tudi sami razmišljate o možnih finančnih rešitvah, s pomočjo katerih bi razvili nove poslovne zamisli ali razširili stare, stopite v stik z nami. Radi vam bomo prisluhnili in skupaj z vami izdelali najustreznejšo finančno strategijo, s pomočjo katere boste sebi in podjetju zagotovili podjetniško rast.

Naročnik oglasnega sporočila je Gorenjska banka.

Ne spreglejte