Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 6. 2021,
8.09

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Društvo za marketing Slovenije PR članek

Torek, 8. 6. 2021, 8.09

2 leti, 11 mesecev

Nagrada za podjetja in projekte, ki v Sloveniji postavljajo poslovne standarde

Oglasno sporočilo

Odprte so prijave za nagrado marketinška odličnost leta, s katero Društvo za marketing Slovenije DMS nagrajuje najboljša podjetja, ki ustvarjajo v slovenskem gospodarstvu. Za priznanje lahko posamezniki ali organizacije prijavite tudi posamezne marketinške projekte, prakse in strategije.

"Odličnost pomeni biti najboljši v okoliščinah, v katerih delaš. Prijava za nagrado marketinška odličnost je vseobsegajoča. Morda za nekatere nagrade vaše podjetje ne more tekmovati, marketinška odličnost pa je priložnost, da tudi majhna podjetja prikažejo svojo inovativnost pri načrtovanju marketinških aktivnosti in izvajanju marketinške strategije. Prijava je lahko tudi odlična platforma za pregled tega, kaj v podjetju počnete in kje bi lahko še napredovali," nagrado opisuje dr. Mitja Pirc (Kearney), ki je dolga leta kot predsednik komisije bdel nad podelitvijo nagrad, ki so jih v preteklih letih prejela podjetja Postojnska jama, Adria Mobil, Steklarna Hrastnik, Droga Kolinska in Zavarovalnica Triglav. Ta podjetja so s svojo marketinško naravnanostjo in odličnimi rezultati zgled celotni slovenski poslovni skupnosti.

"Odličnost pomeni biti najboljši v okoliščinah, v katerih delaš," poudarja dr. Mitja Pirc (Kearney). | Foto: "Odličnost pomeni biti najboljši v okoliščinah, v katerih delaš," poudarja dr. Mitja Pirc (Kearney).

Prijavite se lahko v štiri kategorije

Za nagrado lahko prijavite projekt, ki je potekal med 1. januarjem 2020 in 1. aprilom 2021. Za prijavo izpolnite strukturiran vprašalnik, ki ga morate oddati do 20. junija. Preverite, v katero kategorijo lahko prijavite svoj projekt.

Kdo bo prejemnik letošnje nagrade marketinška odličnost?

Z letošnjo prenovljeno nagrado v DMS nagrajujejo inovativne projekte, ki uvajajo nove poslovne modele, ustvarjajo edinstveno vrednost za uporabnika, spreminjajo procese celotnega podjetja, nagovarjajo odgovornost, trajnost in družbeni razvoj ter krepijo marketinško usmerjenost znotraj celostne strategije podjetja. Iščejo projekte tako iz B2C kot iz B2B segmentov, iz malih in velikih podjetij, pomembno je, da gre za projekt, kjer je bil marketing gonilo sprememb in razvoja. K prijavi spodbujajo agilna manjša in srednje velika podjetja, tehnološka podjetja, startupe z inovativnimi, trgu prilagojenimi rešitvami.

Marketing je namreč v sodobnem poslovnem ekosistemu tisti, ki spremlja spremembe in razume, kaj uporabnik pričakuje, ter zna napovedati trende, na podlagi katerih razvijamo in prodajamo tisto, kar bo na trgu resnično uspelo prepričati uporabnika. V današnji turbulentni realnosti je marketing tisti, ki lahko naredi ključno razliko med rastjo ali stagniranjem podjetja. "V sodobni digitalni realnosti je gonilo najboljših podjetij marketing. Danes je naša funkcija, če je prepletena čez vse funkcije v podjetju, tako močna, da lahko v dveh letih podjetje iz nič pripelje do nekaj milijonskih številk," izpostavlja Primož Jakin, soustanovitelj spletne trgovine Miss Alice Cosmetics.

Nagrada marketinška odličnost je tako sijajna priložnost, da marketing pokaže svojo vrednost tudi izven okvirjev marketinške stroke. Z nagrado marketinška odličnost lahko organizacije utrdite zavest, da je marketing interdisciplinarna funkcija in gonilo rasti podjetja. S pravilno umestitvijo marketinga na strateško mesto v podjetju je lahko ravno marketing tisti, ki ustvarja pogoje za rast tudi v nepredvidljivih časih.

Strokovna komisija bo med vsemi zmagovalci izbrala tudi najboljši projekt, ki mu podeli veliko nagrado za marketinško odličnost. Zmagovalne prijave podjetij iz preteklih let najdete na spletni strani.

Marketing je gonilo sprememb v organizacijah

"Če ne utripa marketinško srce, podjetje ugasne – ker izgubi povezavo s kupcem. Da bi zares lahko postavili v središče uporabnika in njegove potrebe, je potrebnega ogromno strateškega in taktičnega razmišljanja ter znanja. Od raziskav in razumevanja širšega okolja, trendov, navad in potreb uporabnikov, analiz konkurence pridemo do strateških razmislekov, ki opredelijo našo pot in razvoj naprej v prihodnosti. Podjetje brez jasnega poslanstva in strategije dolgoročno ne bo konkurenčno in ne bo dosegalo rasti," pravi Petra Čadež, predsednica Društva za marketing Slovenije.

"Če ne utripa marketinško srce, podjetje ugasne – ker izgubi povezavo s kupcem," opozarja Petra Čadež (Atlantic Grupa). | Foto: "Če ne utripa marketinško srce, podjetje ugasne – ker izgubi povezavo s kupcem," opozarja Petra Čadež (Atlantic Grupa).

Če v njenih besedah najdete značilnosti vašega podjetja oziroma vašega razumevanja marketinga, potem ste na dobri poti k marketinški odličnosti in k temu, da vam letos podelimo nagrado marketinška odličnost 2021.

Svojo prijavnico za nagrado marketinška odličnost leta najdete na spletni strani.


Naročnik oglasne vsebine je Društvo za marketing Slovenije.

Ne spreglejte