Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 10. 2020,
8.00

Osveženo pred

5 mesecev

Vsebino omogoča Finančna hiša, d. o. o.

Natisni članek

advertorial zavarovanje ZavaGO

Sreda, 28. 10. 2020, 8.00

5 mesecev

Izbira pravega zavarovanja: družina, ki je s pravo izbiro privarčevala 170 evrov letno

Vsebino omogoča Finančna hiša, d. o. o.
denar

"Želimo si preglednih zavarovalnih rešitev, da bi lahko pregledali vsa zavarovanja, ki jih imamo na voljo pri nas," tarnajo potrošniki.

ZAVAGO | Foto: Potrošniki si želimo na transparenten način sklepati najrazličnejša zavarovanja – od turističnih, nezgodnih do zdravstvenih.

Ker večinoma nimamo dovolj časa, da bi pregledovali pestro ponudbo zavarovalnic, smo do zdaj lahko le sanjali o enem spletnem mestu, kjer bi bilo vsa zavarovanja mogoče pregledati in najprimernejše tudi skleniti. Samo sanjali smo lahko o enem spletnem mestu, kjer bi nam en sam klik razkril, kakšna kritja določena zavarovanja vključujejo. Pregledno, hitro in brez skritih pogojev. Končno smo dočakali trenutek, ko je negotovosti konec.

Zdaj je na voljo rešitev ZavaGO, kjer z enim klikom in brez zavarovalnega zastopnika poiščemo zavarovanje, ki popolnoma ustreza našim potrebam, življenjskemu slogu, finančnim zmožnostim in tveganjem, ki smo jim izpostavljeni. Zdaj je čas, da si vzamemo trenutek zase in preverimo svoja zavarovanja.

Spletni portal ZavaGO omogoča preprost in pregleden način primerjave, izbire in spletne sklenitve zavarovanj v Sloveniji. Z le nekaj kliki lahko potrošniki hitro in enostavno poiščemo ter primerjamo zavarovanja različnih zavarovalnic, izberemo zase najprimernejšo ponudbo in zavarovanje sklenemo na spletu.

Prihodnost sklepanja zavarovanj: vsa zavarovanja na enem portalu

ZAVAGO | Foto:

Zavarovalnice na spletu sicer nerade javno razkrivajo drobni tisk, še manj pa želijo sodelovati v primerjalniku zavarovanj. Tako raje prepuščajo prodajo zavarovanj svojim zastopnikom, se držijo ustaljenih prodajnih poti in večinoma ne vidijo prihodnosti v novodobnih ter predvsem drugačnih kanalih. A čeprav v Sloveniji zavarovalnice temu še niso preveč naklonjene, je po skoraj letu dni pogajanj in dogovarjanj z zavarovalnicami luč sveta tudi v Sloveniji ugledal spletni portal ZavaGO, kjer imamo potrošniki končno na voljo transparentno primerjavo vseh nezgodnih, zdravstvenih in turističnih zavarovanj različnih zavarovalnic v Sloveniji na enem mestu.

Spletni portal www.zavaGo.si kot prvi ponuja primerjavo različnih zavarovanj različnih zavarovalnic v Sloveniji. Portal so razvili v podjetju Finančna hiša, d. o. o., ki se ukvarja z zavarovanji že od leta 2004 in slovi kot eno najuspešnejših slovenskih podjetij glede na bonitetne ocene. Pri razvoju portala so ustvarjalci naleteli tudi na ovire in nestrinjanja zavarovalnic, vendar so prepričani, da bodo te kmalu sledile sodobnemu načinu sklepanja zavarovanj in modernizaciji procesov v zavarovalništvu.

Podobne primerjalne spletne strani so že dolgo zelo uspešne v Nemčiji, na Hrvaškem in drugod po Evropi, v Sloveniji pa te možnosti potrošniki še nismo imeli. Zdaj imamo prvič možnost primerjave vseh zavarovanj na enem portalu. Zavarovanja po novem lahko izbiramo, primerjamo in sklepamo na spletu. Ni nam treba več obiskovati poslovalnic ali na dom sprejemati zavarovalnih agentov.

Transparentno do primernega zavarovanja

ZAVAGO | Foto:

Vsaka zavarovalnica ima svojo spletno stran, kjer lahko sklenemo le njihova zavarovanja, če pa želimo primerjati zavarovanja različnih zavarovalnic, smo prepuščeni sami sebi in si moramo vzeti veliko časa, da dobesedno skačemo z ene spletne strani na drugo. Hkrati je skoraj nemogoče, da bi nevešči laiki, kar povprečni potrošniki tudi smo, dejansko zmogli ustrezno primerjati in se odločiti za najprimernejšo zavarovalno ponudbo.

Kako primerjati zavarovanja hitro, pregledno in enostavno?

ZAVAGO | Foto: 1. korak: Izberi želeno zavarovanje. Trenutno lahko izbirate med nezgodnimi, turističnimi in zdravstvenimi zavarovanji. V prihodnosti želijo dodati še primerjavo ter sklepanje avtomobilskih in stanovanjskih zavarovanj.

2. korak: Vnesi zahtevane podatke (starost, kraj letovanja, dolžina potovanja …).

3. korak: Primerjaj zavarovanja.

2. korak: Skleni zavarovanje prek spleta brez zavarovalnega agenta.

✔️ Primerjaj zavarovanja

Družina, ki je z zavarovanji prihranila kar 170 evrov

Zavago | Foto:

Štiričlanska družina Premužič iz Novega mesta se je odločila, da pregleda in primerja zavarovanja na spletnem portalu ZavaGO.

  • Dopolnilno zdravstveno zavarovanje: 22,60 evra prihranka letno

Starša sta najprej ugotovila, da že leta in leta dopolnilno zdravstveno zavarovanje plačujeta pri trenutno najdražji zavarovalnici, saj sta to zavarovanje sklenila kar pri svojem zavarovalnem zastopniku. S tem, da imata kot potrošnika možnost prestopiti k ugodnejši zavarovalnici, se sploh nista ukvarjala. Kljub količinskim popustom, ki jih ponuja njuna izbrana zavarovalnica, sta bila še vedno na slabšem, kot če bi plačevala dopolnilno zavarovanje pri najcenejši zavarovalnici.

ZAVAGO | Foto: Prek portala ZavaGO sta uredila prenos dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in na tak način skupaj prihranila 12,60 evra letno. Ob tem sta prejela deset evrov na TRR, torej sta skupaj prihranila 22,60 evra.

✔️ Primerjaj zavarovanja

 

ZAVAGO | Foto:

  • Nezgodno zavarovanje za starše: 39,28 evra prihranka letno

zavarovanje | Foto:

Ko sta brskala po portalu ZavaGo, sta ugotovila, da sploh nimata nezgodnega zavarovanja zase. Pregledala sta cene in zavarovalna kritja pri nezgodnih zavarovanjih različnih zavarovalnic. Zanimivo je to, da se nista odločila za najcenejšo ponudbo, saj sta videla, da jima najcenejše zavarovanje ne prinaša dovolj kritja za invalidnost in smrt.

Prebrala sta, da potrebujeta tudi mesečno nezgodno rento, ki bi se jima izplačevala vsak mesec, če nastopi invalidnost, in na tak način bi si pokrila izgubo dohodka.

Izbrala sta zavarovanje, ki jima prinaša vsaj 20-letno izplačevanje nezgodne rente. Petletno izplačevanje nezgodne rente se jima je zdelo absolutno prekratko obdobje.

Izbrala sta med srednje dragimi možnostmi. Če ne bi pregledala vseh ponudb na ZavaGO, bi svoje nezgodno zavarovanje prej ali slej sklenila pri svojem zavarovalnem agentu. V tem primeru bi jima ta zavarovalnica ponujala enaka kritja, vendar za 39,28 evra letno več.
  • Otroško nezgodno zavarovanje: 12 evrov prihranka letno

zavarovanje poškodba | Foto:

Za otroka sta vedno sklepala zavarovanja za nezgode kar prek reklamnih brošur, ki sta jih otroka vsako leto septembra prinesla domov iz šole. Tokrat sta se ozrla za zavarovanji na spletu in na ZavaGO sklenila srednje drago zavarovanje za oba šoloobvezna otroka. Ugotovila sta, da zavarovalnice ponujajo zelo različna kritja za iste cene.

Najdražja zavarovalna premija za primer 100-odstotne invalidnosti s 60 tisoč evrov zavarovalne vsote znaša okrog 32 evrov letno, najcenejša pa 26 evrov letno. Razlika za oba otroka znaša 12 evrov.
  • Turistično zavarovanje za tujino: 99,42 evra prihranka letno

smučanje | Foto:

Premužičevi se na potovanja v tujino odpravijo približno trikrat letno. Med zimskimi počitnicami en teden smučajo v tujini, poleti 14 dni dopustujejo v Grčiji ali Italiji in še deset dni v apartmaju na Hrvaškem. Za Hrvaško in Evropo so bili prepričani, da je evropska kartica dovolj, zato se nikoli niso posebej zdravstveno zavarovali za tujino. Turistično zavarovanje so sklenili le, ko so šli na smučanje.

Ko so prebrali ta blog, so svoje prepričanje spremenili. Evropska kartica ne krije prevoza v Slovenijo, ne krije storitev zasebnih zdravnikov, ne povrne vseh stroškov in ne povrne stroškov participacije.

Ko so primerjali cene posamičnih zavarovanj za vsako potovanje posebej in celoletno zavarovanje, sta starša ugotovila, da z letnim plačilom za vso družino nič ne prihranita, saj potujejo vsakič le za krajši čas do deset dni. Cene so višje, kot če bi se zavarovali vsakič posebej pred vsakim potovanjem.

Tako sta se odločila, da bosta zavarovanje za tujino na ZavaGO naslednjič sklenila za vso družino, in sicer s kritjem 100 tisoč evrov. Med najcenejšo zavarovalnico in najdražjo za ista kritja razlika na leto za eno potovanje znaša 33,14 evra. Če potujejo trikrat, pa prihranek znaša 99,42 evra.

ZAVAGO | Foto: ✔️ Primerjaj zavarovanja

*Prihranek izračunan glede na trenutno veljavne cene. V primeru spremembe cen se prihranek lahko spremeni.

Ne spreglejte