Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 7. 2015,
12.23

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 7. 7. 2015, 12.23

7 let

Hotelski kompleks Kanin za 1,3 milijona evrov v ruske roke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Stečajna upraviteljica Hita Bovec Sara Pušenjak je za 1,3 milijona evrov na četrti dražbi prodala hotelski kompleks Kanin. Kupec je družba Alpe Adria Hoteli, katere lastnik je Rus Sergej Vorožejkin.

Izklicna cena za kompleks je bila postavljena pri 2.478.600 evrih, v Financah poroča Anja Zaletel.

Kdo je novi lastnik hotela Kanin? Družba Alpe Adria Hoteli, ki ima sedež v Kopru, je bila ustanovljena leta 2010 pod imenom Rota Avto, ukvarjala pa se je z izposojo avtomobilov. Družba je bila ustanovljena z vplačilom minimalnega potrebnega zneska za ustanovitev družbe z omejeno odgovornostjo: 7.500 evrov.

Januarja letos se je preimenovala v Adria podpora, pred štirimi dnevi pa v Alpe Adria Hoteli. Ustanovitelj družbe je Rus Sergej Vorožejkin, ki je od novembra lani tudi solastnik ljubljanskega hotela Cubo. Po podatkih poslovnega imenika bizi.si ima družba Alpe Adria Hoteli danes enega zaposlenega. Lani je imela za dobrih 50 tisoč evrov čistih prihodkov od prodaje in nekaj sto evrov čistega dobička, ob tem pa je bil njen kapital negativen, znašal je -118 tisoč evrov.

Bovška občina bo novemu lastniku nudila vso podporo Tudi na Občini Bovec so veseli, da je agonija s prodajo največjega bovškega hotela končana in da se bo pripadanje Hotela Kanin končalo. Kot je po današnji uspešni dražbi dejal bovški župan Valter Mlekuž, ga veseli, da je kupec iz sveta hotelirstva in da je prepoznal kakovost turistične destinacije Bovec v širšem smislu.

"Glede na pogovor s kupcem pred dražbo menim, da je to tudi posledica razvoja dogodkov na smučišču Kanin. Veseli smo, da bodo Bovško prevele nove ideje in sveža energija. Občina jim bo nudila seveda vso podporo," je dejal.

Hotel po zaprtju začel žalostno propadati Hotel Kanin so začeli graditi leta 1969, gradnja je bila zaključena štiri leta pozneje. Hotel leži na najlepši, jugovzhodni strani Bovca, z njim se zaključuje najožje jedro kraja. Kapaciteta Hotela Kanin je 250 postelj. V njem sta restavracija v pritličju in plavalni bazen s stekleno streho. Na eni strani se hotel odpira sončni legi, travniku in poljem, ki vodijo proti Soči. Hotel so nazadnje obnovili leta 1995, preden je začel propadati.

Hotel Kanin je zadnjih nekaj let, ko je še posloval, ustvarjal izgubo. Stanje se je po prenehanju delovanja smučišča na Kaninu le še slabšalo, zato so se v Hitu odločili svojo bovško hčerinsko družbo najprej poslati v likvidacijo. Ker ta ni bila uspešna, so predlagali stečaj.

Hotel je v času po zaprtju začel žalostno propadati, vanj so tudi vlamljali, saj ga ni nihče ne vzdrževal ne varoval. Iz dela javnosti so v zvezi s tem očitki leteli tudi na Hit kot lastnika hotela, vendar so v Hitu vse očitke zavrnili. Po njihovem prepričanju bi za to moral poskrbeti največji upnik, ki bo tudi poplačan s celotno kupnino hotela.

Ne spreglejte