Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 5. 2016,
8.00

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

svetovna borza delnice facebook

Sreda, 11. 5. 2016, 8.00

7 let, 2 meseca

Facebook služi z vami! Zaslužite tudi vi z njim.

Oglasno sporočilo

Foto: Lyxor

Lani je Facebook z nami zaslužil neverjetnih 1,56 milijarde dolarjev, medtem ko je cena njegovih delnic zrasla za kar 36 odstotkov. Glede na podatke Financial Timesa bi lahko cena delnic Facebooka do konca letošnjega leta zrasla še za dodatnih 20 odstotkov.

Izkoristite priložnost in z brezplačnimi 50 evri za trgovanje na svetovni borzi zaslužite s ceno delnic Facebooka.

Brezplačnih 50 evrov za trgovanje lahko prevzamete tukaj.

Preteklo leto je bilo zelo impresivno za Facebook. Cena delnic se je dvignila za kar 36 odstotkov, podjetje pa je postalo osmo na svetu po velikosti tržne kapitalizacije. Trenutna vrednost Facebooka je okoli 323 milijard dolarjev. Cena delnic Facebooka je z rastjo presegla gigante, kot so General Electrics, Johnson & Johnson in AT&T.

Danes Facebook predstavlja resno konkurenco tudi TV-industriji s svojo storitvijo za prenos videovsebin, pa tudi YouTubu z "video  hubom" in videobrskalnikom. Prejšnje leto se je pregled Facebookovih videomaterialov podvojil, s štirih milijard aprila je zrasel na osem milijard novembra. Ogromna rast dnevnih pregledov je odprla vrata dodatnemu zaslužku od oglaševanja.

Poleg tega je Mark Zuckerberg na konferenci F8 developer prejšnji teden predstavil strategijo podjetja za prihodnjih deset let. Osnovna ideja je intenzivnejše zbliževanje ljudi prek posebnih očal, zaradi katerih se bo uporabnikom zdelo, kot da so v istem prostoru ne glede na to, v katerem delu sveta se nahajajo. Osnovna misija Facebooka je deljenje, ta vrsta virtualne, vseprisotne "teleportacije" in komunikacije pa predstavlja posebno močno sredstvo v tej smeri.    
Prihodek na delnico Facebooka je prejšnje leto dosegel 2,28 dolarja, do leta 2018 pa se pričakuje, da bo zrasel na 5,50 dolarja.   

Fortrade Ltd v Veliki Britaniji avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnemkoli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršnekoli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

 

Ne spreglejte