Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 3. 2015,
15.47

Osveženo pred

7 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

advertorial

Torek, 31. 3. 2015, 15.47

7 mesecev, 2 tedna

Avtocestni odsek Draženci–Gruškovje zaradi pritožbe z zamudo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Avtocestni odsek med Draženci in Gruškovjem bo očitno še nekaj časa čakal na izvedbo, saj bo začetek del zaradi vložene pritožbe preložen za nekaj mesecev.

Že dolgo let načrtovani odsek avtoceste, ki bi povezoval mesto Draženci z mejnim prehodom Gruškovje, bi razbremenil tamkajšnji lokalni promet in tako izboljšal kakovost življenja in predvsem varnost ljudi, ki živijo na tem območju. In čeprav je kazalo, da se bo gradnja začela že to pomlad, saj je Dars razmeroma hitro pridobil gradbeno dovoljenje, odkupil vsa zemljišča in priskrbel evropska sredstva, so se stvari zapletle. Na Državno revizijsko komisijo je namreč podjetje TGG d.o.o.oddalo zahtevek za revizijo. "Gre za podjetje, ki se na razpis za gradnjo avtocestnega odseka sploh ni prijavilo, vendar mu to zakonodaja dovoljuje," so pojasnili na Darsu. Skrbi jih, da se bo odprtje odseka, ki je bilo predvideno za julij 2018, prestavilo za približno eno leto.

Avtocesta bo prevzela več kot 27.000 vozil

Kako pomemben je nov avtocestni odsek za tamkajšnjo prebivalstvo, dokazujejo podatki, ki nam jih je posredovala družba Dars: avtocesta bo do konca planskega obdobja, to je do leta 2057, prevzela do 27.414 vozil povprečnega letnega dnevnega prometa, od tega do 26 odstotkov tovornih vozil.

Kdaj bo novi odsek postal resničnost?

Postopek izbora izvajalca se bo podaljšal za najmanj en mesec. V primeru, da DKOM pritožniku ugodi, se bo postopek javnega naročila ponovil. S tem bi se nadaljnje aktivnosti podaljšale za najmanj štiri do šest mesecev. V tem primeru dokončanje del na prvi etapi avtoceste v predvidenih časovnih okvirjih (do septembra 2017) ne bo mogoče, v negotovosti pa bi bil lahko tudi rok dokončanja celotnega avtocestnega odseka.

Ne spreglejte