Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 7. 2013,
11.38

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Adria Airways

Torek, 16. 7. 2013, 11.38

7 let, 2 meseca

Adria Airways prodaja hangar, letališko ploščad in letalsko šolo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Adria Airways je 10. julija na spletni strani objavila vabilo k dajanju ponudb za hangar za vzdrževanje letal, letališko ploščad, delavnice, pisarniški objekt, letalsko šolo in simulator letenja.

Rok se izteče v petek, 19. julija. Prodaja več milijonov evrov vrednega premoženja pa bo potekala po načelu videno-kupljeno.

Iz razpisa, ki je objavljen med sporočili za medije, je razvidno, da Adria Airways prodaja hangar za vzdrževanje letal s skupno površino 2357 kvadratnih metrov, letališko ploščad na površini 2773 kvadratnih metrov, ki je trenutno predmet parcelacije, in delavnice v površini 1668 kvadratnih metrov. Poleg tega Adria prodaja pisarniški objekt z neto površino 1132 kvadratnih metrov, stoodstotni poslovni delež v družbi Adria Airways letalska šola in simulator letenja – Flight Navigation and Procedure Trainer II Multi Crew Cooperation.

Osnovni kriterij za izbor bo ponujena kupnina Pisne ponudbe bodo v Adrii Airways sprejemali do 19. julija, osnovni kriterij za izbor pa bo ponujena kupnina. Nakup bo potekal po načelu videno-kupljeno, poznejše uveljavljanje zahtevkov zaradi napak ne bo upoštevano. Adria Airways pa si pridružuje pravico, da ne glede na prejete ponudbe pogodbe ne sklene z nobenim ponudnikom.

Vsem zainteresiranim bodo omogočili skrbni pregled Predsednik uprave družbe Mark Anžur je za časnik Dnevnik povedal, da bodo vsem zainteresiranim omogočili skrbni pregled, ogled in podobno, skladno s tem pa bodo po potrebi podaljšali tudi rok za oddajo ponudbe. Šele če v predpisanem roku devetih dni ne bodo prejeli zavezujočih ponudb ali ponudb s primerno kupnino, pa bodo razpis podaljšali in "objavili še v sredstvih javnega obveščanja".

Državni lastniki ustavili prodajo letalske šole? Dnevnik opozarja na neenake pogoje za morebitne kupce, saj naj bi Kontrola zračnega letenja že spomladi letos opravila skrbni pregled letalske šole. Njeno prodajo naj bi zaustavili državni lastniki, ki naj bi se zbali, da bi evropska komisija omenjeno prodajo razumela kot državno pomoč. V Adrii so bojazen ovrgli s pojasnilom, da to "ne predstavlja državne pomoči pod pogojem, da je transakcija opravljena pod tržnimi pogoji". Anžur zagotavlja tudi da nihče od ponudnikov ni in ne bo imel prednosti pred drugimi.

Ne spreglejte