Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 3. 2013,
10.16

Osveženo pred

7 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

evropska sredstva

Torek, 5. 3. 2013, 10.16

7 let, 7 mesecev

6,4 milijona evropskih sredstev za obvoznico Črnomelj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Gospodarsko ministrstvo je izdalo odločbo o dodelitvi sredstev za izgradnjo druge faze obvoznice Črnomelj.

Poldrugi kilometer dolga cestna povezava je načrtovana ob zahodnem obrobju mesta, zaključena pa bo do konca leta 2015. Dobrih 8,7 milijona evrov vreden projekt bo v višini 6,4 milijona evrov sofinancirala EU.

Z izgradnjo prve faze obvoznice Črnomelj, ki je bila prometu predana junija 2008, se je mestno središče razbremenilo predvsem tovornega prometa, ki vodi do industrijskega dela mesta. Z izgradnjo 1,5 kilometra dolge druge faze obvoznice pa se bo razbremenilo še tranzitnega prometa skozi staro mestno jedro, pojasnjujejo na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Načrtovana ureditev bo razbremenila središče mesta Trasa predvidene obvoznice poteka ob zahodnem obrobju urbaniziranih površin Črnomlja in povezuje regionalno cesto Črmošnjice-Črnomelj z regionalno cesto Črnomelj-Kanižarica. Načrtovana ureditev bo razbremenila središče mesta, hkrati pa se bodo nanjo priključila tudi načrtovana stanovanjska območja Čardak I in II.

Z uresničitvijo naložbe bo na obvoznico speljan tudi tranzitni in tovorni promet, ki poteka iz Ljubljane preko Novega mesta, Suhe krajine proti Kanižarici, Vinici ter mejnemu prehodu s Hrvaško.

V okviru izgradnje obvoznice je predvidena tudi gradnja 80 metrov dolgega mostu čez reko Dobličico, ureditev avtobusnega postajališča, javne razsvetljave, odvodnjavanja ter ureditev hodnika za pešce in kolesarje.

Ne spreglejte