Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
17. 6. 2014,
11.12

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

teorije zarote chemtrails znanost

Torek, 17. 6. 2014, 11.12

3 leta, 2 meseca

Zakaj bo manj sočnih teorij zarot

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Raziskovalni kompleks HAARP na Aljaski, s katerim je ameriška vojska od leta 1993 preučevala del Zemljine atmosfere in s tem poskrbela za marsikatero sočno teorijo zarote, naj bi še letos uničili.

Odmaknjenost raziskovalnega kompleksa in skope informacije ameriške vojske, ki upravlja projekt, o HAARP so bile v letih sicer glavni vzrok za nastanek številnih teorij zarote. HAARP so namreč mnogi obtožili manipulacije z vremenom, povzročanja potresov, nadzora misli in podobnih za lase privlečenih pojavov, ki nimajo praktično nobene znanstvene podlage.

Stvari, o katerih se ne sme govoriti Res je sicer, da je antenski sistem HAARP izredno močan, saj lahko v magnetosferi, zgornji plasti ionosfere, z manipulacijo nabitih delcev ustvari umetni severni sij oziroma avroro. Vojska ga je uporabljala tudi za raziskovanje zadev, o katerih se ne sme govoriti, pojasnjujejo znanstveniki.

Eden od skrivnostnih eksperimentov naj bi bila glede na podatke, ki so ušli v javnost, komunikacija z jedrskimi podmornicami prek ionosfere, ki jo je HAARP za krajši čas spremenil v velikansko anteno z gromozanskim dosegom. O tem, da bi antene lahko uporabili kot orožje, nekdanji vodilni HAARP-ov znanstvenik Dennis Papadopoulos ne ve ničesar.

"Teorije zarote so velika neumnost" "HAARP je videti nenavadno, znanstveniki pa smo bili od začetka projekta na Aljaski zavezani molku, zato je povsem razumljivo, da ljudje ne razumejo, kaj pravzaprav počnemo. Teorije zarote, ki so zaradi tega nastale, so sicer veliko pretiravanja. Če bi res lahko poljubno upravljali vreme in povzročali potrese, bi tehnologijo patentirali in jo prodali Wall Streetu," pravi nekdanji vodilni HAARP-ov znanstvenik Dennis Papadopoulos.

Papadopoulos se sicer še vedno trudi prepričati ameriško vlado, naj 300 milijonov dolarjev vrednega kompleksa v bližini aljaškega mesteca Gakona s tlemi ne zravna še letos.

Vojska bi HAARP porušila že včeraj Vsakršno sled za HAARP naj bi se še posebej mudilo zabrisati ameriškim letalskim silam, ki točnega razloga za hitenje ne želijo izdati, menda pa naj bi bil povezan z obrambnim proračunom. Kot da skrivaštva, ki toliko bolj podžiga zagovornike teorij zarote, še ni bilo dovolj.

Ne spreglejte