SiolNET. Novice Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trume vernikov se zgrinjajo v Međugorje, da bi videle svetleči kip

2

termometer

V hiši Vicke Ivanković v Međugorju naj bi se zgodil nov čudež. V ponedeljek se je začel svetiti kip device Marije. Pred hišo se že zbirajo verniki. Ivankovićevi naj bi se pred časom prikazala Marija.

V ponedeljek v večernih urah se je v hiši Ivankovićeve, ki trdi, da se ji je nekoč že prikazala Devica Marija, začel svetiti Marijin kipec. Na večer, ko se je prvič zgodil "čudež", sta v njeni hiši molili dve Italijanki, ki sta po koncu molitve v sobi ugasnili luč in opazili, da se sicer povsem običajen kip nenavadno sveti. "Čeprav gre za povsem običajen kip iz mavca, ki se do zdaj nikoli ni svetel, zdaj ponoči oddaja fluorescentno svetlobo," so po poročanju portala Dnevnik.hr zapisali na strani Medjugorje-info.com.

Že nekaj ur po pojavu se je na kraju zbralo več tisoč ljudi Hiša Ivankovićeve je bila že pred tem pojavom prav zaradi domnevnega prikazovanja Marije priljubljeno zbirališče številnih romarjev. Ko je odjeknila tokratna vest o domnevnem novem čudežu, pa so hišo in njeno okolico preplavile trume vernikov, ki so čakale, da bi si svetleči kipec ogledale na lastne oči. Nekateri hrvaški mediji poročajo, da se je ponoči tam zbralo celo več tisoč vernikov.

Kot še navaja Dnevnik.hr naj bi bil sij kipa tako močan, da osvetljuje celotno sobo. Verniki pa se soočajo z manjšo težavo – svetenja kipa po do zdaj znanih informacijah ni mogoče posneti na fotografijah ali videoposnetkih. "Svetlobo se da videti samo s prostim očesom, gre za resnično nekaj posebnega," je dejal eden od očividcev. "Ko smo poskusili kip slikati, se na fotografijah ni videlo fluorescentne svetlobe," dodaja drugi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin