SiolNET. Novice Novice
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Seul bo obdavčil plastične operacije in nabirke duhovnikov

2

termometer

Novi davki v času krize pretresajo številne evropske države, z njimi pa dodatna proračunska sredstva iščejo tudi drugod po svetu.

V Južni Koreji so tako denimo napovedali razširitev davka na dodano vrednost (DDV) na več vrst plastičnih operacij, po novem pa bodo v tej azijski državi obdavčene tudi nabirke duhovnikov in menihov.

Da bi omejila "obsesijo" s plastičnimi operacijami in zagotovila dodatna sredstva za socialne transfere, bo Južna Koreja s prihodnjim letom uvedla desetodstotni DDV tudi za povečanje ustnic, operacije podbradka in posege za odstranjevanje dlak. DDV je namreč v Južni Koreji zdaj treba poravnati le pri petih najpogostejših lepotnih operacijah - operaciji nosu, liposukciji, obraznem liftingu, operaciji prsi in operaciji vek.

"Davki so revidirani skladno s svetovnimi standardi" "Naši davki na medicinske kozmetične posege so revidirani skladno z svetovnimi standardi," so ob napovedani obdavčitvi pojasnili na odgovornem južnokorejskem ministrstvu. Kot so dodali, so v najbolj razvitih državah obdavčeni vsi estetski posegi.

Obdavčeni bodo tudi duhovniki in menihi A države, ki imajo glede na število prebivalcev več lepotnih operacij kot Južna Koreja, so zelo redke. V tej državi naj bi imela namreč vsaj eno lepotno operacijo ena na pet žensk. Novi davki sicer v Južni Koreji čakajo tudi religiozne voditelje, kot so duhovniki in menihi. Z letom 2015 bodo njihove nabirke obdavčene po štiriodstotni stopnji.

Južnokorejska vlada ocenjuje, da bo z dodatnimi davki, ki jih bo moral potrditi še parlament, v prihodnjih petih letih zbrala 2490 milijard vonov (1,68 milijarde evrov).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin