SiolNET. Novice Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rimljanke razburili nasveti o primernem vedenju

4

termometer

Rimljanke je v teh dneh presenetila, nekatere tudi razburila, brošura z nasveti, kako se izogniti nadlegovanju na ulici, v službi ali pa morebitnemu zalezovalcu.

Na 24 straneh brošure, ki jo je sponzorirala rimska občina, je moč najti tudi nasvete o primernem oblačenju. Rimljanke je po poročanju časnika La Repubblica razburil že sam naslov brošure Varnost, luksuz, ki si ga danes ženske želimo privoščiti. Na neodobravanje pa so naleteli tudi nekateri nasveti, na primer, da naj ne hodijo po temnih ulicah in ne nosijo izstopajočih oblačil.

"Gojiti moramo kulturo, ki bo spoštovala različnost"

Proti brošuri so se oglasili tudi pri spletnem časopisu Noidonne.org (Meženske.org), češ da ženske niso tako šibke, da bi za zaščito potrebovale elektronske zapestnice, s katerimi bi v težavah poklicale na pomoč. Gojiti moramo kulturo, ki bo spoštovala različnost, ne pa kulturo strahu in sovraštva, poudarjajo v časniku.

Z brošuro so želeli pomagati šibkejšim

Ena od avtoric sporne brošure je v zagovor ideji povedala, da so z brošuro želeli le pomagati šibkejšim in da pravzaprav vsebuje zelo banalne nasvete. Na primer, kako torbico spraviti v nakupovalno vrečko, ali da je pametno, ko sami hodite ponoči, mobilni telefon v torbici nastaviti na klicno številko policije. Morebiti nekateri brošuro kritizirajo zato, ker je njen pokrovitelj občina, je še dodala ena od avtoric.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin