SiolNET. Novice Novice
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na strehi škofjeloškega Knauf Insulation sončne elektrarne

4

termometer

Na 10.000 kvadratnih metrov veliki strehi podjetja Knauf Insulation v Škofji Loki so odprli tri nove sončne elektrarne Bisol s skupno močjo 886 kilovatov.

Letno bodo s 3803 fotonapetostnimi moduli predvidoma proizvedli 966 megavatnih ur električne energije, ki jih bo škofjeloško podjetje uporabljalo za svoje delovanje.

V 15 letih bodo prihranili 8700 ton izpustov ogljikovega dioksida Sončne elektrarne so odprli direktor podjetja Knauf Insulation Saša Bavec, župan občine Škofja Loka Miha Ješe ter direktor prodaje skupine Bisol Group Marko Burnik. Kot je poudaril slednji, bodo z direktno porabo proizvedene električne energije v škofjeloškem podjetju v 15 letih prihranili 8700 ton izpustov ogljikovega dioksida, ki bi ga ob enaki proizvedeni količini električne energije v zrak izpustili konvencionalni energetski viri.

Zadostili bi potrebam po električni energiji za 276 gospodinjstev Z energijo, ki jo bodo letno proizvedle tri sončne elektrarne, bi zadostili potrebam po električni energiji 276 okoliških gospodinjstev. Vendar se je Knauf Insulation odločil za model lastnega odjema, po katerem proizvedeno energijo po vnaprej določeni ceni odkupuje od Bisola, so sporočili iz obeh podjetij.

Kot je ob priložnosti poudaril Saša Bavec, direktor podjetja Knauf Insulation, ki je vodilni slovenski proizvajalec izolacijskih materialov, sončna elektrarna dokazuje, da so trajnostno naravnani projekti lahko pozitivni tako za okolje kot za gospodarstvo, kjer ustvarjajo dodatna delovna mesta, pa tudi za sama podjetja, ki dobijo cenejšo energijo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin