Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 4. 2013,
10.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Indija spor

Sreda, 24. 4. 2013, 10.13

8 let

Indija išče dediča magnata, ki mu pripada 770 milijonov evrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Indijska vlada bo poskušala zediniti dve močni indijski družini z iskanjem dediča, vendar kaže, da se bo spor s tekmovanjem, kdo je upravičen do odškodnine, še poglobil.

Dinastija Arakalov, ki je kraljevala obali Malabarja, in družina Keyi, ki je lastnica premožnega ladjedelskega imperija, sta že stoletja v sporu. Sovraštvo med družinama se prenaša iz roda v rod, saj so si Keyijevi ustvarili neprimerljivo bogastvo, s tem pa so si nakopali sovraštvo dinastije Arakalov.

Savdska Arabija bo dediču izplačala 770 milijonov evrov Poskusov, da bi zedinili družini, je bilo nešteto, tudi s porokami med obema družinama, vendar so bili vsi poskusi neuspešni. Nov poskus pripada indijski vladi, ki je določila predstavnika vlade, da bo poiskal zakonitega dediča Mayankuttyja Keyija, ki je upravičen do odškodnine 770 milijonov evrov, ki jo bo izplačala Savdska Arabija v zameno za uničenje družinskega bungalova v Meki leta 1971.

Mayankutty Keyi je namreč bungalov zgradil leta 1948 za goste svojih prijateljev in družine, ki bi potovali v Meko med hadžem. Savdska vlada je zgradbo med rušenjem ocenila na 77 milijonov evrov, vendar je zdaj vredna 770 milijonov evrov, piše Telegraph. Savdska vlada je sporočila, da bo izplačala odškodnino Keyijevemu dediču, zato ga je indijska vlada začela iskati, vendar se lahko znajde v neprijetnem položaju, saj sta obe družini, tako Arakalovi kot Keyijevi, sporočili, da se bosta potegovali za imenovanje upravičenega dediča.

Vlada potrdila, da za zdaj še ni našla dediča Arakalovi trdijo, da je Mayankutty Keyi poročil eno izmed družinskih ženskih naslednic Arakal Beevi, zato so prepričani, da so upravičeni do odškodnine. Medtem je predstavnik vlade T. O. Sooraj povedal, da nobena od družin ni predstavila dediča, ki bi bil upravičen do odškodnine. "Za zdaj še nismo odkrili dediča. Nekaj ljudi je prišlo, ki so trdili, da so dediči, vendar niso imeli ustreznih dokumentov. Moja naloga je, da poiščem zakonitega dediča. Če ga ne najdemo, bo morala vlada poiskati drugačen način, da si prisvoji odškodnino, saj je bil Mayankutty indijski državljan," je povedal Sooraj.

Ne spreglejte