SiolNET. Novice Novice
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Češki minister bo en teden živel v romskem naselju

3

termometer

Češki minister za človekove pravice in manjšine Michael Kočab bo teden dni živel v romskem naselju v mestu Chomutov na severu Češke.

Tako se bo odzval na povabilo tamkajšnje županje, naj na lastni koži preizkusi, kako poteka življenje v naselju, ki velja za problematičnega.

Minister zgrožen nad ravnanjem županje Županja Chomutova je pred časom neplačnikom najemnine v socialnih stanovanjih del najemnine odtrgala od socialnega nadomestila. Minister je bil nad njenim ravnanjem zgrožen in je dejal, da bi morala spoštovati zakon. Županja je odgovorila, da bo to prakso nadaljevala in povabila ministra, naj pride živet v romsko naselje, potem pa naj znova komentira njeno ravnanje.

Datum odhoda v romsko naselje še ni znan Minister je vabilo županje najprej zavrnil, nato pa si je premislil, a šele, ko so mu zagotovili, da bo lahko ministrske naloge opravljal tudi v romskem naselju. Minister sicer še ni sporočil, kdaj bo odšel živet v romsko naselje.

V romskem naselju v Chomutovu, enem od strnjenih naselij Romov na Češkem, vladata visoka stopnja brezposelnosti in kriminal, prebivalci sosednjih naselij pa se pogosto pritožujejo nad nevzdržnimi higienskimi razmerami.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin