Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ana Rupar

Torek,
22. 9. 2015,
16.06

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

zaposlovanje ZRSZ

Torek, 22. 9. 2015, 16.06

3 leta, 5 mesecev

Po bližnjici do zaposlitvenega razgovora

Ana Rupar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hitri zmenki med delodajalci in iskalci službe postajajo vedno bolj učinkovit pristop pri posredovanju zaposlovanja. Tokrat se bodo na štiri oči srečali kadroviki in iskalci kemijske stroke.

Iskalci zaposlitve s kemijsko izobrazbo bodo v sredo, 23. septembra 2015, dobili priložnost, da se brez razpisa in prijave osebno srečajo z delodajalci iz kemijske industrije, ki iščejo nove sodelavce.

Podjetja kemijske, gumarske in farmacevtske industrije, ki iščejo nov kader Na tako imenovanih hitrih zmenkih, ki bodo na Gospodarski zbornici Slovenije, bo sodelovalo 11 podjetij s področja kemijske, gumarske in farmacevtske industrije: – Lek, – Plastika Skaza, – Savatech, – Cinkarna Celje, – Helios Tblus, – Mitol, – Akripol, – Solchem, – TKK, – Fragmat Tim, – Jul on.

Skupaj imajo razpisanih 32 prostih delovnih mest, in sicer za kandidate z izobrazbo s področja kemije na vseh ravneh, od pete stopnje izobrazbe do doktorata znanosti.

Kdo se bo lahko srečal z delodajalci? Priložnost za srečanje z delodajalci bo dobilo približno 90 brezposelnih oseb, ki so se na dogodek predhodno prijavile . Kandidate so o srečanju z delodajalci obveščali Zavod RS za zaposlovanje, Karierni centri Univerze v Ljubljani ter Javni sklad za razvoj kadrov in štipendije (Ad Futura).

Kandidati so se prijavili na razgovore za tista delovna mesta, ki jih zanimajo in za katera izpolnjujejo pogoje, se je pa večina prijavila na več kratkih razgovorov.

Hitri zmenki za učinkovitejše zaposlovanje Hitri zmenki so nov pristop pri posredovanju zaposlovanja, ki so ga na zavodu za zaposlovanju vpeljali lani in ga izvajajo v vseh območnih službah po Sloveniji.

Gre za kratke, običajno petminutne razgovore med delodajalci, ki imajo odprta delovna mesta, ter obetavnim kadrom. Ob mora kandidat s kratko predstavitvijo navdušiti delodajalca, delodajalec pa mu predstaviti podjetje in prosto delovno mesto.

Prednosti za delodajalce so, da: – stik z morebitnim kadrom lahko naveže brez razpisa in dolgotrajnega izbirnega postopka, – so na dogodek povabljeni najustreznejši in motivirani kandidati, – v kratkem času navežejo stik z več kandidati.

Za iskalce zaposlitve pa je prednost v tem, da: – so povabljeni na dogodek, – imajo možnost predhodne priprave, – na enem mestu in v kratkem času pristopijo do več delodajalcev.

Odzivi tako delodajalcev kot iskalcev so po navedbah zavoda za zaposlovanje pozitivni, možnosti za zaposlitev pa so večje in boljše kot pri klasičnem posredovanju prostih delovnih mest.

Ne spreglejte