SiolNET. Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Evropske volitve: SDS podpora upada, v boj za osmi sedež še DeSUS

1

termometer

Rezultati raziskave Episcentra kažejo, da bi največ sedežev v Evropskem parlamentu kljub upadu podpore dobila SDS, sledijo pa ji skupna lista NSi in SLS, Verjamem in SD.

Le še nekaj dni nas loči od volitev v Evropski parlament. Trenutno volilna napoved kaže, da na prvem mestu ostaja SDS z nosilcem Milanom Zverom, čeprav je podpora nekoliko manjša kot pri prejšnjem merjenju . Prejela bi namreč 23 odstotkov glasov. Na drugem mestu bi pristala skupna lista NSi in SLS z nosilcem Lojzetom Peterletom, ki bi ji svoj glas namenilo 18 odstotkov vprašanih.

Verjamem utrdila svoj položaj na tretjem mestu Tretje mesto bi s 13 odstotki zasedla lista nekdanjega predsednika računskega sodišča Igorja Šoltesa in se tako še dodatno utrdila na tem položaju. Meritve, ki smo jih predstavili 9. maja, so to mesto dodeljevale še stranki SD z Igorjem Lukšičem, zdaj pa bi ta z 10 odstotki glasov zasedla četrto mesto.

Na petem mestu je sedmimi odstotki Stranka PS z nosilcem Jožetom Mencingerjem in ni več izenačena z listo Konkretno Jelka Kacina, ta bi po tokratnih podatkih Episcentra prejela šest odstotkov glasov.

V boj za osmi sedež v parlamentu še DeSUS Še vedno se nadaljuje boj za osmi sedež v parlamentu, vanj pa se je vključila še stranka DeSUS, katere nosilec je Ivo Vajgl.

Preostalih sedem sedežev je že razdeljenih. Stranka SDS bi zanesljivo dobila tri sedeže, skupna lista NSi in SLS dva, po enega pa Verjamem in SD.

Evropskih volitev bi se sicer udeležilo 29 odstotkov vprašanih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin