Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sobota,
22. 6. 2019,
4.00

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

WeTransfer pametni telefon fotografija napaka prevara

Sobota, 22. 6. 2019, 4.00

4 leta, 10 mesecev

Razkritje novega velikega incidenta: "Vaše stvari so šle v tri krasne"

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Vodstvo WeTransfer, verjetno najbolj priljubljene spletne storitve za brezplačen prenos datotek, kot so fotografije in videoposnetki, je včeraj razkrilo, da je njihova platforma med 16. in 17. junijem datoteke posredovala ne le prejemnikom, ki so jim bile namenjene, temveč tudi naključnim osebam, ki jih pošiljatelj ne pozna. 

Mercator Prevara
Novice "Skoraj sem res nasedel": boni za Mercator niso to, kar se zdijo

WeTransfer deluje tako, da uporabnik datoteke, na primer fotografije in videoposnetke, ki jih želi nekomu poslati, najprej naloži v oblak prek WeTransferjeve spletne strani in doda e-poštni naslov prejemnika, temu pa WeTransfer nato prek e-pošte pošlje sporočilo s spletno povezavo, s katere lahko datoteke prenese na svoj računalnik.

Spletna stran wetransfer.com je zelo neposredna in uporabniku takoj ponudi obrazec za nalaganje in pošiljanje datotek. Wetransfer.com je sicer na seznamu najpogosteje obiskanih spletnih strani glede na specifično storitev, ki jo ponuja, zelo visoko in sicer na 230. mestu. | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Spletna stran wetransfer.com je zelo neposredna in uporabniku takoj ponudi obrazec za nalaganje in pošiljanje datotek. Wetransfer.com je sicer na seznamu najpogosteje obiskanih spletnih strani glede na specifično storitev, ki jo ponuja, zelo visoko in sicer na 230. mestu. Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Med dvodnevnim varnostnim incidentom, o katerem je začel WeTransfer uporabnike prek e-pošte obveščati ta teden, so bile povezave z datotekami dostavljene tudi na druge naključne e-poštne naslove. WeTransfer sicer zagotavlja, da je datoteke zelo verjetno odprl samo prejemnik, ki so mu bile namenjene, in nihče drug, a s stoodstotno gotovostjo tega vendarle še ne morejo trditi. 

Izjava za javnost o varnostnem incidentu, ki jo je izdal WeTransfer. | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Izjava za javnost o varnostnem incidentu, ki jo je izdal WeTransfer. Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

Računalnik, uporabnik, osebni računalnik, delo
Novice Tvoje skrivno življenje: mnoge Slovence skrbi, da so jih posneli

WeTransfer je do zdaj ukrepal tako, da je blokiral vse aktivne povezave do fotografij in videoposnetkov, ki so bile razposlane več kot le ciljnemu prejemniku, in nekatere uporabnike tudi odjavil iz njihovih uporabniških računov ter jih prosil, naj za vsak primer spremenijo geslo.

Kako obsežna je bila napaka, za zdaj še ni znano. WeTransfer je v petkovem sporočilu za javnost obljubil, da bodo kmalu razkrili več podrobnosti. 

Smash | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Dokler se WeTransferjev incident ne razjasni, lahko, če vas skrbi varnost vaših dokumentov, fotografij in videoposnetkov, a še naprej potrebujete storitev, kot je WeTransfer, preizkusite Smash.

Smash je brezplačen in, to bo pomembno predvsem za snemalce in monterje videa, ne pozna zgornje meje velikosti datotek, ki jih lahko naložite ter pošljete dalje (je pa res, da se bodo datoteke, ki so večje od dveh gigabajtov, nalagale počasneje).

Preberite tudi:

Aplikacije, aplikacija
Novice Številni telefoni bodo od zdaj hitrejši: našli so krivce, ki so držali zavoro
Dohodnina
Novice Napaka Fursa: poslali več kot sedem tisoč napačnih izračunov
The North Face
Novice Zahrbtna poteza očrnila ugled velikana športne opreme: Zelo nam je žal
Ne spreglejte