Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
18. 3. 2015,
7.59

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

CeBIT slovenska podjetja

Sreda, 18. 3. 2015, 7.59

5 let, 6 mesecev

Množica se je zmanjšala, a zanimivi profesionalci še prihajajo

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Od sedmih slovenskih razstavljavcev na letošnjem sejmu CeBIT so trije pokrivali področje telekomunikacij in omrežij.

V hali 13 na zahodnem delu hannovrskega sejmišča, ta je namenjena predvsem omrežni telekomunikacijski infrastrukturi, se predstavlja skoraj polovica vseh letošnjih slovenskih razstavljavcev. GOAP: Obiskujejo nas profesionalci, ki jih to zanima Novogoriško podjetje GOAP je s svojo blagovno znamko Qubino po lanskem premiernem nastopu na CeBIT-u prisotno tudi letos. Poudarek njihovega nastopa je zatemnjevalnik za luči LED z brezžično komunikacijo, ki z uporabo tehnologije Z-Wave omogoča zanesljivo in brezhibno upravljanje domače razsvetljave prek pametnega telefona ali tablice. "V prvih dneh je nasploh gledano gotovo manj obiskovalcev, a so 99 odstotkov tistih, ki se ustavijo pri nas, profesionalci, ki jih to zanima," je na razstavnem prostoru povedal prvi mož družbe Leon Kralj.

"Ne dolgočasimo se, je bolj učinkovito kot lani," je še povedal Kralj in dodal, da si na CeBIT-u najbolj želi predvsem nove distributerje. "Smo jih tudi že našli, prav tako v prvih dveh dneh že 20 manjših kupcev," doda zadovoljno. "Lani so nas spoznavali, zdaj nas že poznajo in dosegamo dogovore v smeri našega načrta – sto tisoč prodanih kosov," je svoje vtise s CeBIT-a še pred polovico sejma sklenil Kralj.

MVM TEL: Kljub spremenjeni strukturi obiskovalcev kar nekaj zanimivih stikov Čeprav je podjetje MVM TEL letos prvič na sejmu CeBIT, ga je direktor Matjaž Seražin že dobro spoznal kot razstavljavec, ko je v Hannover prihajal s prejšnjim podjetjem. Poudarek njihovega razstavnega programa je omrežna oprema za čim udobnejši dostop pri vseh vrstah trenutno najzmogljivejših stacionarnih širokopasovnih povezav ter avtonomna komunikacijska platforma primere naravnih nesreč večjih razsežnosti ali za zaprte skupine uporabnikov, kot so rudniki ali železnice.

"V primerjavi s prejšnjimi leti je sejem gotovo v upadu, kar se vidi tudi po manjših prometnih obremenitvah in da zvečer v mestu ni več takšnih vrst za prosto mizo v restavracijah," ugotavlja Seražin. "Struktura obiskovalcev se je spremenila, manj je tujcev, a kljub temu smo imeli kar nekaj zanimivih stikov."

Masterline: centrala za podjetja vseh velikosti Seznam slovenskih razstavljavcev na letošnjem CeBIT-u zaključuje ljubljansko podjetje za načrtovanje in izgradnjo telekomunikacijskih omrežij na področju prenosnih sistemov in poslovnih komunikacij Masterline International. Do petka, ko bo CeBIT zaprl vrata, predstavljajo svojo novo telekomunikacijsko centralo za poslovno okolje MI Switch OFFICE. Omogoča povezovanje različnih komunikacijskih naprav in je na voljo v izvedbah tako za manjša kot tudi za velika podjetja.

Ne spreglejte