Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Torek,
31. 3. 2020,
4.00

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

2

Natisni članek

radio mobilna aplikacija pametni telefon Radio Garden

Torek, 31. 3. 2020, 4.00

4 leta, 1 mesec

Vrt radijskih postaj z vsega sveta na zaslonu računalnika ali mobitela

Kako preprosto in pregledno do radijskih postaj z vsega sveta?

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,36

2

radio | Vedno več radijskih postaj oddaja tudi prek interneta. | Foto Thinkstock

Vedno več radijskih postaj oddaja tudi prek interneta.

Foto: Thinkstock

Ali vas je zdaj, ko je naše gibanje preventivno omejeno, vsaj malo zamikalo, da začutite utrip iz drugega dela sveta? Morda tako, da prisluhnete kakšni radijski postaji od daleč stran?

Predvajanje radijskih postaj prek interneta ni nič novega. Pravzaprav je v poplavi vseh postaj, ki predvajajo na ta način, najbolj zapletena naloga postala iskanje česa novega, zanimivega ali morda celo neobičajnega.

Ali je kdo za radijski izlet v kneževino Monako? | Foto: S. C. (zajem zaslona) Ali je kdo za radijski izlet v kneževino Monako? Foto: S. C. (zajem zaslona)

Morda ravno zdaj, ko so zaradi omejenega gibanja dnevi včasih morda malo predolgi, bi nam prav potep po radijskih postajah po svetu lahko popestril naš (s koronavirusom pogojen) nov vsakdan.

Po internetu ni malo programov in storitev, ki ponudbo teh radijskih postaj poskušajo urediti po zvrsteh, državah ali kako drugače. A kaj, če želite čim hitreje najti neko postajo predvsem po tem, od kod jo predvajajo?

Ali vas je zamikalo poslušati radijsko postajo iz kakšnega oddaljenega in eksotičnega kraja? Morda z Grenlandije? | Foto: S. C. (zajem zaslona) Ali vas je zamikalo poslušati radijsko postajo iz kakšnega oddaljenega in eksotičnega kraja? Morda z Grenlandije? Foto: S. C. (zajem zaslona)

Spletna stran radio.garden predstavlja številne radijske postaje iz vseh krajev na zemeljski krogli, ki jo poljubno premikamo ali obračamo ter prikaz poljubno večamo ali manjšamo. Premaknemo se tja, kamor želimo virtualno odpotovati, in to je vse.

Radio Garden je na voljo tudi kot aplikacija za mobilne naprave z operacijskima sistemoma Android in iOS. | Foto: S. C. (zajem zaslona) Radio Garden je na voljo tudi kot aplikacija za mobilne naprave z operacijskima sistemoma Android in iOS. Foto: S. C. (zajem zaslona)

Obstaja tudi istoimenska aplikacija za pametne telefone z operacijskim sistemom Android ali iOS, a ta bo občasno "razveseljevala" s kakšnim celozaslonskim oglasom. Če se želite znebiti teh oglasov, bo treba odšteti dobra dva evra.

Povsem naključen radijski sprehod po delu Zemlje na zaslonu pametnega telefona:

Ne spreglejte