Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Torek,
30. 6. 2015,
15.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

protivirusni program nasveti Matic Tomšič

Torek, 30. 6. 2015, 15.36

8 let

Imate piratsko različico enega najboljših protivirusnih programov? Izvolite polno!

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Uporabniki, ki so svoj izvod protivirusne zaščite Malwarebytes Anti-Malware dobili pri piratih ali pa imajo težave s kupljeno različico, lahko zaprosijo za nov brezplačni 12-mesečni ključ.

Malwarebytes Anti-Malware med uporabniki velja za enega najzanesljivejših protivirusnih programov. Na voljo je v brezplačni in plačljivi različici Premium. Letna licenca za drugo stane dobrih 22 dolarjev , uporabljati pa jo je mogoče na največ treh osebnih računalnikih. Premium v primerjavi z brezplačno različico ponuja stalno aktivno zaščito pred zlonamernimi programi.

Priljubljen pri piratih Anti-Malware je zaradi zanesljivosti zelo priljubljen tudi pri tistih, ki svoje programe "nakupujejo" pri spletnih piratih. Zaradi večanja števila uporabnikov, ki so namestili in aktivirali (z generatorji licenčnih ključev) piratske različice protivirusnega programa, pa imajo težave zdaj uporabniki, ki so zanj dejansko plačali. Kot so pri razvijalcu Malwarebytes zapisal na svoji spletni strani, so za to krivi sami, saj so ob prvem zagonu programa izbrali zelo preprost algoritem za ustvarjanje licenčnih ključev. Ker hkrati ne moreta biti aktivirana dva enaka, se "pravi" ključi zato včasih srečajo s piratskimi. Uporabnik, ki je protivirusni program kupil, ga v tem primeru ne more aktivirati, saj je domnevno že bil.

Rešitev: brezplačni ključi Premium za vse Da bi rešili nastalo godljo, so v podjetju Malwarebytes uporabnikom, ki imajo težave s kupljenimi ključi oziroma so jih pridobili "kako drugače", ponudili amnestijo v obliki brezplačnih 12-mesečnih polnih licenc za Malwarebytes Premium. V vmesnem času bodo spremenili algoritem za generiranje aktivacijskih ključev, upajo pa tudi, da bodo z dobroto v nakup polne različice programa v prihodnosti prepričali tudi uporabnike, ki so do zdaj pluli pod gusarsko zastavo.

Ne spreglejte