Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Petek,
2. 3. 2018,
14.16

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

Natisni članek

Sony World Photography Awards 2018 fotografija Aleš Krivec Klemen Razinger Stojan Gorup

Petek, 2. 3. 2018, 14.16

6 let, 2 meseca

Uspehi treh slovenskih fotografov na tekmovanju Sony World Photography Awards 2018

Fotografije slovenskih avtorjev, ki so prepričale ocenjevalce svetovnega natečaja #foto

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84
Bled, Sony World Photography Awards 2018 | Foto Aleš Krivec za Sony World Photography Awards 2018

Foto: Aleš Krivec za Sony World Photography Awards 2018

Na fotografskem natečaju, za katerega pravijo, da je najbolj raznolik na svetu, so se trije slovenski fotografi uvrstili med 50 najboljših na svetu, eden izmed njih pa tudi v ožji izbor.

Blejsko jezero, ovito v gosto meglo, je v svoj objektiv ujel Aleš Krivec z Jesenic. Prav ta fotografija je ocenjevalce tekmovanja Sony World Photography Awards očitno zelo prepričala, saj so jo kot edino od fotografij slovenskih avtorjev uvrstili v ožji izbor odprtega tekmovanja.

"Velika sreča z nenavadnimi vremenskimi razmerami"

Krivec, ki je vedno na preži za skritimi zakladi Slovenije, ve, da je Blejsko jezero eden izmed najbolj fotogeničnih krajev na svetu, a obenem priznava: "Imel sem veliko srečo z nenavadnimi vremenskimi razmerami."

V isti kategoriji, kjer je s svojo fotografijo Blejskega jezera, ovitega v gosto meglo, dosegel uvrstitev v ožji izbor, si je Aleš Krivec s to fotografijo slovenske gorske pokrajine zaslužil pohvalo in uvrstitev med 50 najboljših. | Foto: Aleš Krivec za Sony World Photography Awards 2018 V isti kategoriji, kjer je s svojo fotografijo Blejskega jezera, ovitega v gosto meglo, dosegel uvrstitev v ožji izbor, si je Aleš Krivec s to fotografijo slovenske gorske pokrajine zaslužil pohvalo in uvrstitev med 50 najboljših. Foto: Aleš Krivec za Sony World Photography Awards 2018

Med najboljših 50 v kategoriji Pokrajina in narava se je uvrstila še ena fotografija istega avtorja, sicer pa ima Slovenija še po enega predstavnika med 50 najboljšimi v dveh dodatnih kategorijah.

Najboljše fotografije, tudi treh slovenskih avtorjev, bodo pokazali v Londonu

V kategoriji Portret si je pohvalo in uvrstitev med prvih 50 med vsemi prijavljenimi v tej kategoriji priboril Klemen Razinger iz Ljubljane, Stojan Gorup iz Sežane pa je enako lovoriko dobil v kategoriji Popotniška fotografija.

V kategoriji Popotniška fotografija je barve Slovenije častno obranil Stojan Gorup, saj se je ta njegova fotografija uvrstila med 50 najboljših in bo prav tako na ogled na razstavi Sony World Photography Awards 2018 v Londonu,. | Foto: Stojan Gorup za Sony World Photography Awards 2018 V kategoriji Popotniška fotografija je barve Slovenije častno obranil Stojan Gorup, saj se je ta njegova fotografija uvrstila med 50 najboljših in bo prav tako na ogled na razstavi Sony World Photography Awards 2018 v Londonu,. Foto: Stojan Gorup za Sony World Photography Awards 2018

Omenjene fotografije treh slovenskih avtorjev bodo skupaj s preostalimi, ki so bile pohvaljene ali uvrščene v ožji izbor, razstavljene v Londonu med 20. aprilom in 6. majem. Dan pred odprtjem bodo razglasili zmagovalce v profesionalni kategoriji in skupne zmagovalce natečaja Sony World Photography Awards 2018, zmagovalce odprtega tekmovanja pa bomo izvedeli že 20. marca.

Letos kar 320 tisoč tekmujočih fotografij

Natečaj Sony World Photography Awards letos prirejajo že enajstič. Na tekmovanje, ki ga organizira Svetovna fotografska organizacija (WPO), je letos prispelo rekordnih 320 tisoč del iz več kot 200 držav in območij, zato organizatorji pravijo, da je to najbolj raznolik fotografski natečaj na svetu.

Tudi v kategoriji Portreti ima Slovenija predstavnika, ki je prejel pohvalo in uvrstitev med prvih 50. S to fotografijo je ocenjevalce prepričal Klemen Razinger. | Foto: Klemen Razinger za Sony World Photography Awards 2018 Tudi v kategoriji Portreti ima Slovenija predstavnika, ki je prejel pohvalo in uvrstitev med prvih 50. S to fotografijo je ocenjevalce prepričal Klemen Razinger. Foto: Klemen Razinger za Sony World Photography Awards 2018

Prijavljeni tekmujejo v štirih tekmovalnih kategorijah: profesionalni kategoriji, odprtem tekmovanju, mladinski kategoriji in študentskem tekmovanju. V odprtem tekmovanju se nagrada za najboljšo fotografijo podeljuje v desetih tematskih sklopih.

Ne spreglejte