Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 1. 2015,
12.24

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
delavec smrt

Natisni članek

Sreda, 7. 1. 2015, 12.24

1 leto, 5 mesecev

Zemlja zasula dva delavca, 39-letnik je umrl na kraju dogodka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V delovni nesreči nekaj pred enajsto uro na območju Stare Gore v občini Nova Gorica je umrl en delavec, eden pa je poškodovan.

Danes ob 10.46 uri je bila policija obveščena o delovni nesreči v naselju Stara gora v občini Nova Gorica. Po do zdaj znanih podatkih se je med izvajanjem zemeljskih del večja gmota zemljine iz za zdaj še neznanega vzroka usula z brežine in pod seboj pokopala dva delavca, stara 39 in 25 let. Delavci enega od podjetij so namreč izvajali dela na podpornem zidu ob cesti, so sporočili s PU Nova Gorica.

39-letni delavec je na kraju podlegel telesnim poškodbam, drugega predvidoma hudo poškodovanega delavca pa so reševalci s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

V zvezi z delovno nesrečo s smrtnim izidom so policisti poleg preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča in pristojnega novogoriškega Okrožnega državnega tožilstva obvestili tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo, ki so se udeležili kraja delovne nesreče. Okoliščine tragične delovne nesreče policisti in novogoriški kriminalisti še preiskujejo.

Ne spreglejte