Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Petek,
2. 1. 2015,
11.59

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

policija Sežana vozniška dovoljenja

Petek, 2. 1. 2015, 11.59

4 leta, 11 mesecev

Zaradi prodajanja ponarejenih vozniških dovoljenj v Sežani 65 obtoženih

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zadeva naj bi prišla na površje, ko so policisti nekemu vozniku vzeli vozniško dovoljenje in ga čez kakšen teden spet ustavili, ko je imel že novo.

Zaradi prodajanja ponarejenih vozniških dovoljenj z žigom sežanske upravne enote je koprsko tožilstvo pred dnevi vložilo obtožbo proti 65 ljudem, v Primorskih novicah piše Sijan Pretnar. Prvoobtoženi Suzani Š. iz okolice Ilirske Bistrice sledijo sin Danijel in oče Boris D. iz okolice Hrpelj in še štirje posredniki ter 58 kupcev vozniških dovoljenj. Afera, ki je v Sežani izbruhnila pred šestimi leti, naj bi se tako končala z najmnožičnejšim sojenjem do zdaj.

Afera izbruhnila leta 2009 Podpredsednik koprskega okrožnega sodišča, sodnik Peter Baša, je pred dnevi potrdil, da so s koprskega tožilstva v začetku decembra prejeli obtožbo zoper 65 ljudi ter jo takoj začeli vročati vsem obtoženim.

Afera s kupovanjem vozniških dovoljenj s sežanske upravne enote je izbruhnila poleti 2009, ko so koprski kriminalisti opravljali hišne preiskave v vaseh na Hrpeljskem in Bistriškem. Usodno napako, ki je pripeljala do odkritja zadeve, naj bi storila prvoobtožena, danes 43-letna Suzana Š. iz okolice Ilirske Bistrice. Ta je bila namreč zaposlena na sežanski upravni enoti, novembra 2008 pa je sama dala odpoved.

Na upravni enoti prijavili nekdanjo sodelavko Kljub temu naj bi spomladi 2009 nekega dne prišla v svojo nekdanjo pisarno z izgovorom, da je ob odhodu nekaj pozabila urediti. V resnici pa naj bi uredila dokumentacijo, na podlagi katere je lahko vozniška dovoljenja prodala še nekaj kupcem. Na sežanski upravni enoti so končno preverili, kaj je njihova nekdanja uslužbenka počela, in primer prijavili policiji.

Na Hrpeljskem in Bistriškem je takrat sicer krožila tudi zgodba, da je zadeva prišla na površje, ko so policisti nekemu vozniku vzeli vozniško dovoljenje in ga čez kakšen teden spet ustavili, ko je že imel novo.

Ne spreglejte