Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 5. 2011,
10.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Zagreb pretep

Četrtek, 12. 5. 2011, 10.34

8 let

Zagrebška policija ugotovila, da pretepeni moški ni bil slovenski državljan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Moški, ki ga je neznanec v torek pretepel v Zagrebu ni slovenski državljan, kot so najprej domnevali, temveč je Hrvat z ukradenim slovenskim potnim listom.

Policija je naknadno sicer ugotovila identiteto hudo poškodovanega moškega.

Za življenje pretepenega se še vedno borijo Policisti sicer še niso povsem razjasnili okoliščin brutalnega pretepa, ki se je zgodil pred vhodom v Hypo center v zahodnem delu hrvaške prestolnice. Zdravniki v klinični bolnišnici Dubrava se medtem še vedno borijo za življenje pretepenega moškega, poroča hrvaški tisk.

Stari znanec policije z ukradenim slovenskim potnim listom Gre za 35-letnega hrvaškega državljana, ki je policistom znan zaradi številnih kaznivih dejanj. Po pretepu, ko je obležal v krvi, so pri njem našli potni list 37-letnega slovenskega državljana. V potnem listu so prebrali, da je 1. maja vstopil v Hrvaško, vendar pa sprva niso vedeli, da je bil dokument ukraden slovenskemu državljanu. Zato so v sredo najprej sporočili, da je neznanec pretepel 37-letnega Ljubljančana.

"Štiri minute zelo profesionalno tepel moškega" Motiv napada še ni znan, obračun pa je posnela nadzorna kamera. Dva moška sta se najprej lovila okrog avtomobila, potem pa sta stekla do vhoda v Hypo center, kjer so jima varnostniki preprečili vstop ter opozorili, da bodo poklicali policijo. Napadalec se ni oziral na to, temveč je "štiri minute zelo profesionalno tepel moškega", poroča Novi list.

Napadalec mirno zapustil kraj dogodka "Vsak izmed njegovih udarcev je bil natančen, dokler se napadeni ni zgrudil na tla. Nato je napadalec mirno zapustil kraj dogodka," je povedala ena izmed številnih prič. Poškodovancu so na pomoč prvi priskočili varnostniki, ki so dejali, da se je dušil v lastni krvi.

Zdravniki so ugotovili, da je imel težji potres možganov ter da ima več zlomljenih kosti obraza. Zaradi hudih poškodb policisti z njim še niso uspeli opraviti pogovora, medtem ko napadalca intenzivno iščejo.

Ne spreglejte