SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Vrhovno sodišče: Branko Maček mora v zapor za sedem let in štiri mesece

3

termometer

Branko Maček, ki je povzročil hudo prometno nesrečo, v kateri so oktobra 2009 umrli trije mladi, bo moral v zapor, saj je vrhovno sodišče zavrnilo zahtevo za varstvo zakonitosti.

Potem ko je višje sodišče lanskega oktobra Branku Mačku potrdilo obsodbo na sedem let in štiri mesece zapora za povzročitev hude prometne nesreče, je tej odločitvi pritrdilo tudi vrhovno sodišče, v Delu piše Iva Ropac.

Vodja okrožnega državnega tožilstva v Celju Ivan Žaberl je za časnik potrdil, da so v ponedeljek prejeli sodbo vrhovnega sodišča, "ki je odločilo, da se obsojenčeva zahteva za varstvo zakonitosti zavrne".

Več pritožb Kot je znano, je Maček 2. oktobra 2009 v zgodnjih jutranjih urah z vožnjo po napačni strani avtoceste v močno vinjenem stanju povzročil nesrečo, v kateri so umrli trije mladi, eno dekle pa je bilo hudo poškodovano.

Na prvem sojenju leta 2012 so ga zaradi predrzne vožnje z naklepom obsodili na deset let zapora, a je vrhovno sodišče aprila lani sodbo razveljavilo z utemeljitvijo, da pri dejanju ni bilo naklepa, Mačka pa so izpustili iz zapora.

Junija lani so mu v ponovljenem sojenju, potem ko je priznal krivdo in obžaloval posledice, zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti prisodili sedem let in štiri mesece zapora. Kljub pritožbam na višje in vrhovno sodišče Maček ni bil uspešen.

Zdaj mu ostane še možnost vložitve ustavne pritožbe.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin