Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 3. 2014,
14.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 4. 3. 2014, 14.54

7 let, 12 mesecev

Vladimir Vodušek ni priznal krivde zaradi izsiljevanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Novinar Vladimir Vodušek na novem predobravnavnem naroku ni priznal krivde zaradi izsiljevanja nekdanjega predsednika uprave zreškega Uniorja Gorazda Korošca in Vinka Stiplovška iz podjetja Rhydcon.

Na naroku na celjskem okrožnem sodišču je Vladimir Vodušek predlagal izločitev nekaterih dokazov, ki naj bi bili pridobljeni na nezakonit način. Prav tako je predlagal izločitev okrožne sodnice Marjane Topolovec Dolinšek, ker naj bi bila seznanjena s temi dokazi. Tožilka Simona Kuzman Razgoršek je Voduškovim predlogom nasprotovala. Narok je bil tako prekinjen, ker se mora sodnica opredeliti do predlogov Voduška in njegovega zagovornika Boštjana Penka. Sodnica je še pojasnila, da se ne bo izločila, ker je ta predlog neutemeljen.

Vodušek sodnikom v Celju ne zaupa V začetku novembra lani je Vodušek na sodišču zahteval tudi izločitev vseh sodnikov celjskega okrajnega in okrožnega sodišča ter višjega sodišča v Celju ter delegacije pristojnosti sodišča. Prav tako je zahteval prestavitev sojenja v Ljubljano, ker sodnikom v Celju ne zaupa, po njegovi oceni pa bi bila prestavitev tudi bolj ekonomična. Topolovec Dolinškova je novembra lani Voduškovo zahtevo po izločitvi celjskih sodnikov zavrnila.

Vodušek je novembra na sodišču pojasnil le, da se ne čuti krivega, ker ni šlo za izsiljevanje, ampak za maščevanje Korošca in Stiplovška ob podpori ene izmed odvetniških družb. Vodušek naj bi namreč pridobil neke dokumente, ker pa jih ni hotel novinarsko uporabiti, sta se mu Korošec in Stiplovšek odločila maščevati. Po Voduških navedbah se je vseskozi pogovarjal le o oglaševanju na njegovi televiziji.

Kriminalisti so ga aretirali v trenutku, ko naj bi prejemal denar Obtožnica zoper Voduška je bila vložena konec oktobra 2012, kriminalisti pa so ga aretirali tri mesece prej na Trojanah, v trenutku, ko naj bi prejemal denar.

Skupaj z velenjskim podjetnikom Stanislavom Gabercem, ki je krivdo že priznal, naj bi Vodušek oškodovancema grozil, da bo podrobnosti o njiju razkril v medijih, v zameno za molk pa naj bi zahteval 350.000 evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v višini 160.000 evrov.

Gaberc, ki je krivdo priznal na predobravnavnem naroku oktobra lani, je pogojno obsojen na 14 mesecev zapora s preizkusno dobo treh let. Sodišče ga je oprostilo plačila sodnih stroškov, saj je brez službe in premoženja, kot invalid tretje kategorije pa prejema samo 200 evrov invalidnine.

Ne spreglejte