Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 10. 2013,
13.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

požar Domžale

Ponedeljek, 28. 10. 2013, 13.40

8 let

Večina stanovalcev se bo v stolpnico v Domžalah vselila v torek opoldne (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Večina stanovalcev stolpnice v Domžalah, v kateri je v sobotnem požaru zgorelo več vrhnjih stanovanj, se bo v svoja bivališča začela vračati v torek po 12. uri, je povedal domžalski župan Toni Dragar.

Trenutno so jamarji, gasilci in alpinisti še vedno na strehi, kjer pospravljajo dele kovinske konstrukcije in odpadni material.

Dela je še veliko, zato so se odločili, da vseljevanje 140 od 174 stanovalcev začnejo v torek opoldne, da bo varno, je povedal župan.

Nekateri pri sorodnikih, nekateri v hotelu Dokler stanovanja niso vseljiva, so nekateri med njimi bivališča poiskali pri sorodnikih, več deset pa jih ta čas biva v hotelu Ambient, stroške krije občina. Tudi pozneje bodo za tiste, ki so ostali brez stanovanj, poiskali primerna bivališča, je zagotovil župan in že omenil nekaj takšnih možnosti. V požaru je bilo sicer uničenih devet stanovanj, brez bivališča je ostalo 34 stanovalcev.

Obrambni minister Roman Jakič in minister za notranje zadeve Gregor Virant sta si ogledala prizorišče požara in ponudila možnost vselitve v stanovanja v širši okolici Ljubljane. Vendar pa bodo po besedah Dragarja poskušali bivališča zagotoviti v Domžalah. Nekaj občanov je že ponudilo prazna stanovanja, je pojasnil.

Požar najverjetneje izbruhnil zaradi sanacijskih del Sobotni požar v stolpnici v Ulici Matije Tomca v Domžalah je najverjetneje izbruhnil zaradi sanacijskih del, ki so jih takrat izvajali na strehi in pri katerih so uporabljali odprti ogenj. Kot je popoldne povedal župan Dragar, so namreč pristojni izključili možnost požiga in samovžiga. Ljubljanski policisti medtem že preiskujejo sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Za pomoč prizadetim v požaru so v Domžalah že odprli račun pri Rdečem križu, prav tako so ga v sodelovanju s predstavnico Karitas odprli v Študentskem klubu Domžale. Ker gre za mlade družine, bodo prav prišla tudi oblačila, igrače in šolske potrebščine. Dobrotniki jih lahko prinesejo v domžalski študentski klub, v prostore krajevne skupnosti ali občine oziroma na Karitas ali Rdeči križ.

Ne spreglejte