SiolNET. Novice Črna kronika
6,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V tujini prijeli slovenska državljana, ki sta bila na begu šest let

6,71

termometer

slovenska policija
Fotografija je simbolična. Foto: Siol.net

Slovenski in avstrijski kriminalistični policiji je v torek uspelo najti in prijeti 46-letnega državljana Slovenije, ki so ga slovenski pravosodni organi iskali zaradi prestajanja enajstletne zaporne kazni. Enota hrvaške kriminalistične policije je v četrtek odvzela prostost še moškemu in ženski iz Slovenije, za katerima je bila razpisana mednarodna tiralica.

V začetku julija so slovenske policijske oblasti v iskanje 46-letnega osumljenca vključile ciljne preiskovalce skupine BK FAST-Avstrija, saj so sumili, da storilec biva na avstrijskem Koroškem. Iskano osebo so avstrijski kriminalisti prijeli v Avstriji, približno 50 kilometrov pred Dunajem, so sporočili s slovenske policije.

Osumljenec ni nikoli poravnal zneskov posojil

Prijeti obsojenec je storilec kaznivih dejanj goljufije, ki naj bi jih izvajal tudi med begom. Aretirali so ga na počivališču Schäffern in ga po prijetju predali avstrijskim pravosodnim organom. V nadaljevanju ga bodo predvidoma predali slovenskim pravosodnim organom. Osumljenec je med letoma 2007 in 2011 dal posojila večjemu številu zasebnikov za večje nakupe in zbral provizijo v višini od 1.500 do šest tisoč evrov. Zneski posojila nato nikoli niso bili poravnani ali posredovani.

Prijeli slovenska državljana, ki sta bila na begu od leta 2013

Enota za ciljno iskanje oseb hrvaške kriminalistične policije (Fugitive Active Search Team) pa je na mejnem prehodu Orašje na meji med Hrvaško in BiH odvzela prostost 55-letnemu moškemu in 54-letni ženski. Slovenska državljana sta bila od leta 2013 na begu v tujini, slovenski pravosodni organi pa so zaradi poslovnih goljufij zoper njiju že takrat razpisali mednarodni tiralici.

55-letnik in 54-letnica sta se do začetka letošnjega avgusta skrivala v tujini, za predajo pa sta se po dolgotrajnem begu odločila sama. Pred nekaj dnevi sta zato stopila v stik z enoto za ciljno iskanje oseb slovenske kriminalistične policije. Omenjena slovenska državljana sta bila na seznamu najbolj iskanih beguncev, slovenska kriminalistična policija pa ju je iskala tudi s pomočjo Europola in Europolove spletne strani Europe's Most Wanted (sl. Najbolj iskani v Evropi).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin