Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
9. 12. 2019,
19.25

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,19

3

Natisni članek

požar Kranj

Ponedeljek, 9. 12. 2019, 19.25

4 leta, 4 mesece

Prebivalce pozivajo, da zaprejo okna

Kranj: zagorelo v podjetju za predelavo nevarnih odpadkov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,19

3

Kranj požar | Foto PU Kranj

Foto: PU Kranj

V industrijski coni Laze v Stražišču pri Kranju je popoldne zagorelo pod nadstreškom z več zabojniki, plastičnimi zbiralniki in tovornim vozilom. Zagorelo naj bi v podjetju za predelavo nevarnih odpadkov Ekol. Prve meritve pristojnih kažejo, da v ozračju in v vodi trenutno ni nevarnih snovi.

Požar je izbruhnil okoli 18.30, gasilci pa so ga zvečer pogasili. Pri tem so evakuirali tudi 30 zaposlenih oziroma celoten kompleks industrijske cone. Po pisanju Dnevnika naj bi zagorelo v podjetju za predelavo nevarnih odpadkov Ekol. Poškodovan ni bil nihče.

Podjetje Ekol se med drugim ukvarja z uničevanjem akumulatorjev in baterij, odpadnega olja, emulzije, topil, zaoljene vode in embalaže, naftnih derivatov in drugih nevarnih odpadkov.

Pogoreli material premikajo v varno cono, so sporočili policisti. Na kraju bo ostala požarna straža in policisti.

Aktivirali tudi ekološki laboratorij

Kot so sporočili s kranjske policijske uprave, so aktivirali tudi ekološki mobilni laboratorij uprave za zaščito in reševanje. V bližnjem potoku Trenča so kranjski gasilci namestili lovilne pregrade in pivnike za preprečitev onesnaženja. Pristojne službe še preverjajo, kaj je bilo v zabojnikih, ki so zgoreli.

Prve meritve pristojnih sicer kažejo, da v ozračju in v vodi trenutno ni nevarnih snovi. Do novih meritev policija prebivalcem na širšem območju vseeno svetuje, naj imajo zaprta okna in naj se ne zadržujejo na prostem. Območje do nadaljnjega ostaja zaprto, prav tako cesta. Dostop za stanovalce je omogočen. 

Na kraju požara so kriminalisti, ogled bodo začeli, ko bodo za to vzpostavljeni pogoji. Na kraju je tudi pristojna inšpektorica za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami ter poklicni kranjski gasilci in osem prostovoljnih gasilskih društev z okoli sto gasilci.

Ne spreglejte