Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 2. 2014,
21.24

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Francija umor Alpe Annecy

Torek, 18. 2. 2014, 21.24

1 leto, 1 mesec

V Franciji aretacija v primeru štirikratnega umora v Alpah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Francoska policija je v okviru preiskave umora britansko-iraške družine in kolesarja v francoskih Alpah leta 2012 aretirala 48-letnega moškega.

K aretaciji je pripomogel fotorobot skrivnostnega motorista, ki so ga videli v bližini prizorišča štirikratnega umora. O aretaciji je javnost obvestil tožilec v mestu Annecy Eric Maillaud. Kot je dodal, aretirani moški prihaja iz regije Haute-Savoie in so ga uradno pridržali. Napredek v primeru se je zgodil, ko je francoska policija novembra lani objavila črno-belo risbo obraza neznanega motorista. Na objavo so se odzvale priče.

Po informacijah AFP gre za nekdanjega policista Francoska tiskovna agencija AFP je od obveščenih virov izvedela, da gre za nekdanjega policista in da so na njegovem domu našli več kosov orožja. Podatki z njegovega telefona naj bi kazali na to, da je bil v času umorov na kraju zločina.

Septembra leta 2012 so bili v Alpah na jugovzhodu Francije ubiti Saad al Hilli, njegova žena in mati. Žrtev napada je bil tudi francoski kolesar Sylvain Mollier, ta pa je verjetno povsem naključno pripeljal mimo v napačnem trenutku. Družina al Hilli, po rodu iz Iraka, je živela v Veliki Britaniji.

Primer deležen velike pozornosti zaradi takrat štiriletne preživele hčerke umorjenega para Primer je bil deležen velike pozornosti javnosti zaradi takrat štiriletne preživele hčerke umorjenega zakonskega para, ki se je skrila pod mamino krilo in so jo našli šele več ur po začetku preiskave. Njena takrat sedemletna sestra je bila v napadu ranjena.

Preiskovalci so imeli veliko težav z iskanjem uporabnih sledi. Oblikovali so več teorij in ena od njih je bila, da za umorom stoji brat umrlega al Hillija in da naj bi šlo za spor, povezan z dediščino. Štiriinpetdesetletni Zaid al Hilli vse obtožbe zavrača.

Ne spreglejte