SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Beogradu prijeli Slovenca s 390 tisočaki v kovčku

3

termometer

 | Foto:
Cariniki na beograjskem letališču so preprečili poskus tihotapljenja 390 tisoč evrov. Denar so odkrili v kovčku slovenskega državljana, ki je prišel prevzet prtljago, izgubljeno v soboto.

46-letni slovenski državljan Ž. D. je sprva trdil, da ima v kovčku le osebne predmete, po rentgenskem pregledu na letališču Nikola Tesla pa je priznal, da je v njem 390 tisoč evrov. Kot je dejal, je denar zadel pred približno desetimi leti na loteriji v Sloveniji. Dodal je, da je denar sprva pozabil prijaviti, pozneje pa ga ni upal, ker se je bal, da njegove izgubljene prtljage ne bodo našli.

Slovencu, ki je v Beograd prispel iz Barcelone prek Aten, so cariniki vrnili deset tisoč evrov, kolikor je dovoljeno nesti čez mejo brez prijave, preostali denar pa so zadržali do konca postopka pred pristojnim sodiščem.

Če bi potnik tako velike količine gotovine prijavil carinskim oblastem, mu je ne bi zasegli. Bi pa s tem zagotovo privabil zanimanje finančnih oblasti, ki se ukvarjajo s preprečevanjem pranja denarja in nezakonitih transakcij. Ž. D. se je tokrat odločil tvegati, vendar se mu tveganje ni izplačalo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin