Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 1. 2019,
10.00

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Natisni članek

Avstrija nesreča nesreča smrt

Ponedeljek, 7. 1. 2019, 10.00

5 let, 3 mesece

V Avstriji umrl slovenski smučar #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

V avstrijskem smučarskem središču Zauchensee se je v nedeljo smrtno ponesrečil slovenski smučar. Petintridesetletnik je med smučanjem padel po delu proge, namenjene smučanju po celcu, ter obtičal v več kot meter globokem snegu. Reševalci so ga izkopali iz snega, a jim ga ni uspelo oživiti.

Ko smučar ni prispel na dogovorjeno mesto ob žičnici, so ga prijatelji začeli iskati. Najprej so sami presmučali del proge, po kateri je smučal Slovenec, in ugotovili, da je popolnoma zasut. Nato so obvestili reševalce. "Trije reševalci so na kraj nesreče prispeli v petih minutah. Smučar je bil povsem zasut s snegom," je povedal vodja gorskih reševalcev v Altenmarktu Thomas Gotthardt.

Slika prikazuje mesto nesreče, kjer je obtičal petintridesetletnik. | Foto: posnetek zaslona/Revija Lady Slika prikazuje mesto nesreče, kjer je obtičal petintridesetletnik. Foto: posnetek zaslona/Revija Lady

Reševalci so ponesrečenca takoj začeli oživljati, tudi z defibrilatorjem. Pozneje so se pridružili še štirje reševalci, zatem pa so smučarja prepeljali v bližnjo kočo. Po navedbah reševalcev so ga oživljali dve uri, nato pa so potrdili njegovo smrt.

V zadnjih dneh so snežne razmere v nekaterih predelih Avstrije ekstremne. Na zahodu Avstrije in v avstrijskih osrednjih Alpah je vreme še vedno precej negotovo, danes in v torek se pričakujejo tudi večje količine snega. V snežnih plazovih so do zdaj umrli najmanj štirje ljudje, številni so še vedno pogrešani.

Novinarka Planet TV: Cesta, ki vodi do Obertauerna, ostaja zaprta

Razmere v Avstriji na Solnograškem spremlja tudi novinarka informativne oddaje Planet Danes Anja Ciglarič. "Dva kilometra pred mestom Tweng, ki vodi do Obertauerna, kjer so včeraj obtičali številni turisti, so pristojni zaprli cesto, tako da poti do kraja za zdaj ne moremo nadaljevati. Okrog 10.30 so cesto sicer odprli, vendar samo za kratek čas, da so iz mesta spustili še zadnje turiste," je pojasnila novinarka Planet TV.

Novice Avstrija: Plazovi zahtevali najmanj štiri smrtne žrtve, več ljudi pogrešanih #foto #video

Pristojni so cesto do Twenga nato spet zaprli, saj je nevarnost snežnih plazov na omenjenem območju trenutno še vedno velika. "Pred mestom je sicer trenutno mirno. Sneg rahlo prši, s snemalno ekipo za zdaj nismo opazili nobenega pluga. Nimamo pa še točnih informacij, koliko turistov za zdaj ostaja ujetih v Obertauernu," je še povedala novinarka informativne oddaje na Planet TV.

Spomnimo, da je bilo zaradi preglavic, ki so jih na cestah povzročili snežni plazovi, v smučarskih središčih Obertauern in Saalbach-Hinterglemm v nedeljo ujetih približno 12 tisoč ljudi.

sneg
Novice Ponekod po državi rahlo naletava sneg
Ne spreglejte