SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi Andrej Lovšin bo moral dokazati, da je skoraj dva milijona evrov zaslužil zakonito

3

termometer

Tako kot Dragan Tošić bo izvor svojega premoženja na sodišču moral dokazovati tudi Andrej Lovšin. Gre za skoraj dva milijona evrov premoženja domnevno nezakonitega izvora.

Sodnica pravdnega oddelka na ljubljanskem okrožnem sodišču Suzana Ivanič Lovrin bo v petek začela presojati v pravdi Republike Slovenije zoper družino Andreja Lovšina. Nekdanji predsednik uprave Intereuropa bo, tako kot to trenutno dokazuje domnevni preprodajalec kokaina Dragan Tošić, na sodišču moral dokazati, da je do svojega premoženja prišel na zakonit način. Kot je znano, v teh primerih velja obrnjeno dokazno breme.

Tožba posledica tudi domnevne zlorabe položaja pri naložbi v terminal Čehov Specialnizirani državni tožilci so tožbo proti Andreju, Luciji in Mariji Lovšin po zakonu o odvzemu nezakonito pridobljenega premoženja vložili lani jeseni, pojasniti pa bo moral izvor 1.881.660 evrov. Gre za vrednost nepremičnin, kot sta hotelski sobi, apartma v Porotorožu, stanovanji v Ljubljani, pa tudi delnice Intereurope in njegovo drugo premoženje.

Nekatere nepremičnine so sodišča že zavarovala, davčna uprava pa naj bi v pregledanem štiriletnem obdobju, ko je Lovšin vodil Intereuropo, odkrila 1,6 milijona prihodkov, katerih izvora, kot poročajo mediji, ni znal prepričljivo pojasniti. Ker v treh letih ni pravnal za okoli 680 tisoč evrov davčnega dolga, je državno tožilstvo zahtevalo izvršbo na njegovih nepremičninah.

Intereuropo oškodoval za okoli 20 milijonov Tožba je povezana z obtožbo, v kateri se mu očita zloraba položaja pri naložbi v logistični terminal Čehov. Decembra lani je Lovšin na predobravnavnem naroku krivdo zanikal, medtem ko je tožilstvo prepričano, da je Intereuropo s to naložbo oškodoval za okoli 20 milijonov evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin