Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 11. 2020,
7.31

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

noad policija umor

Torek, 10. 11. 2020, 7.31

3 leta, 5 mesecev

Tragedija na Jančah pri Ljubljani

Trojni umor pri Ljubljani, osumljenec ubil še sebe #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Včeraj zvečer se je na Jančah pri Ljubljani zgodil trojni umor, 22-letni osumljenec si je nato življenje vzel še sam. Umoril je sestro, mamo in očeta. Preiskava poteka, motiv še ni znan. Osumljeni do sedaj še ni bil obravnavan za kazniva dejanja, prav tako policisti ne razpolagajo s podatki, da bi bili v družini sprti.

Policisti so včeraj okoli 21. ure prek regionalnega centra za obveščanje prejeli obvestilo, da je na številko 112 poklicala 26-letnica in naznanila nasilno vedenje brata. Nekaj minut kasneje je na intervencijsko številko 113 poklical tudi 22-letnik in povedal, da je umoril svoje družinske člane ter da je oborožen, je v krajši izjavi za javnost povedal Valter Zrinski, vodja Oddelka za splošno kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana.

Policisti, ki so prvi odšli na kraj dogodka, so zavarovali okolico objekta. Aktivirana je bila specialna enota policije, ki je vstopila v objekt in pri tem v notranjosti našla trupla 26- in 56-letne ženske ter 60-letnega moškega, ki so bili poškodovani s hladnim in strelnim orožjem.

Prav tako je bil najden mrtev 22-letni osumljenec, ki je, na podlagi do sedaj zbranih obvestil, storil samomor. Uporabil je legalno strelno orožje v lasti 60-letnika, je pojasnil Zrinski.

Ogleda kraja kaznivega dejanja sta se udeležili tudi preiskovalna sodnica in državna tožilka. Zbiranje obvestil in ogled kraja kaznivega dejanja umora še vedno potekata, motiv za storjeno kaznivo dejanje pa policisti še ugotavljajo.

Osumljeni do sedaj še ni bil obravnavan za kazniva dejanja, prav tako policisti ne razpolagajo s podatki, da bi bili v družini prisotni spori med člani.

Trojni umor pri Ljubljani | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

Po besedah Zrinskega v času epidemije koronavirusa na policiji ne opažajo večjih odstopanj pri tovrstnem družinskem nasilju.

Po neuradnih informacijah se je tragedija zgodila okoli 500 metrov stran od prizorišča umora Ljubice Ulčar, ki jo je leta 2006 umoril Silvo Plut.

Modra pika prikazuje policijsko zaporo ceste, oranžen oval hišo Ulčarjevih, vijoličasti kvadrat pa lokacijo tragedije. Ta se zgodila v bližini naslova Dolgo Brdo 5. | Foto: Planet TV Modra pika prikazuje policijsko zaporo ceste, oranžen oval hišo Ulčarjevih, vijoličasti kvadrat pa lokacijo tragedije. Ta se zgodila v bližini naslova Dolgo Brdo 5. Foto: Planet TV

Psiholog Umek: Pri družinskih morilcih je okolica v glavnem presenečena nad njihovim ravnanjem

Družinska situacija je po besedah psihologa Petra Umka vedno nekaj posebnega, družinski umori pa so pogosto povezani z doživljanjem stresa v družinskem okolju. Ob tragediji v Jančah je pojasnil, da je pri družinskih morilcih okolica v glavnem presenečena, kaj so storili, da pa je pri nas značilno, da nesporazumi ostajajo za štirimi stenami doma. (STA)

V Sloveniji trojni umori niso redkost

V Zdenski vasi pri Grosupljem je leta 2007 zaradi spora glede skrbništva 35-letnik ubil bivšo ženo, njeno mamo in očeta. Ko je prišel iskat otroka, ki sta živela pri mami, je pred očmi obeh otrok ustrelil njuno mamo in stare starše ter si na koncu sodil sam.

V Škocjanu pri Domžalah naj bi 24-letnik junija letos zabodel tri ožje družinske člane, ki so na kraju izkrvaveli. Šlo naj bi za njegovo 81-letno babico, 74-letnega dedka in 51-letnega strica. Po dejanju je poklical policijo, naznanil dejanje ter se brez upiranja predal. V tem tednu je bila zoper osumljenega Petra Gaspetija, ki je v priporu, vložena obtožnica, ki ga bremeni umorov.

Zelo odmeven je bil štirikratni umor v Tekačevem leta 1997, za katerega je bil obdolžen, a nikoli obtožen Kristijan Kamenik. Med odmevnimi umori sta bila tudi primer Ivana Perića, ki je pred 18 leti v Rovinju umoril mater, očima in polbrata, ter trojni umor z Gorjancev. Takrat je Emir Brkić umoril kupca svojega avtomobila in še dve priči.

Novice Kartoteka: poglejte si celotno zgodbo o trojnem umoru v Rovinju #video

sodišče kladivo
Novice Vložena obtožnica zoper Gaspetija, bremeni ga umora treh sorodnikov

Ne spreglejte