SiolNET. Novice Črna kronika
1,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tožilka bo v primeru smrti jeseniške deklice spremenila obtožnico #video

1,33

termometer

Sanda Alibabić
Foto: STA

Na kranjskem okrožnem sodišču se je nadaljevalo sojenje Mirzanu Jakupiju in Sandi Alibabić za smrt njune dveletne hčerke. Na tokratnem naroku je še ena strokovnjakinja potrdila, da je deklica nekaj časa pred smrtjo utrpela zlom reber. Tožilka je ob bližajočem se koncu dokaznega postopka napovedala spremembo obtožnice.

Na prostor za priče je danes stopila strokovnjakinja Katarina Šurlan Popovič, ki je skupaj z Radkom Komadino pripravila mnenje glede zloma dekličinih reber v okviru komisije ljubljanske medicinske fakultete.

Šurlan Popovičeva je bila imenovana zaradi razhajajočih se mnenj dekličinega zdravnika in sodnega izvedenca glede tega, ali je deklica nekaj časa pred smrtjo utrpela tudi zlom reber.

[video: 64630 / ]

Video: Planet TV

Rentgenski posnetek jasno kaže na zlom reber

Šurlan Popovičeva je potrdila navedbe Komadine, ki je prejšnji ponedeljek na soočenju s sodnim izvedencem Antonom Lahom povedal, da se na rentgenskem posnetku z datumom 4. julij 2016 vidijo zadebelitve na treh rebrih, kar priča o tem, da je deklica nekaj tednov ali mesecev pred smrtjo utrpela zlom dveh reber na levi strani in enega na desni strani.

Šurlan Popoviča je pojasnila, da so na rentgenskem posnetku vidne vretenaste zadebelitve treh reber.

"Šlo je za brazgotine po zlomih, ki so bili po moji oceni starejši od enega meseca," je pojasnila ter poudarila, da sta si s Komadino posebej ogledala posnetke in oba sklenila enako.

Tožilstvo Alibabićevi in Jakupiju očita, da sta dveletno deklico zanemarjala in ji povzročila več poškodb. Tožilstvo Alibabićevi in Jakupiju očita, da sta dveletno deklico zanemarjala in ji povzročila več poškodb. Foto: STA

Zlome reber naj bi utrpela, ko je živela skupaj z obtoženima

Na vprašanje Jakupijevega zagovornika Damijana Pavlina, ali bi lahko zlomi reber nastali več kot pol leta pred dekličino smrtjo, ko deklica še ni živela skupaj z obtoženima, je Šurlan Popovičeva odgovorila, da se pri otrocih zlomi v treh mesecih običajno povsem zacelijo. Zato meni, da niso bili starejši od šestih mesecev.

Glede na ugotovitve vseh izvedenskih mnenj je tožilka Tina Lesar pred koncem dokaznega postopka napovedala pisno spremembo obtožnice.

Tožilka sprememb obtožnice ni razkrila novinarjem

Napovedala je več sprememb obsežne obtožnice, ki dekličino mamo in njenega partnerja bremeni zanemarjanja mladoletnega otroka in surovega ravnanja ter več kaznivih dejanj povzročitve telesnih poškodb različnih kategorij, med drugim posebno hude telesne poškodbe, ki je vodila v smrt deklice 4. julija lani. Vsebino sprememb obtožnice novinarjem tožilka še ni razkrila. 

Po spremembi obtožnice bi lahko sledila konec dokaznega postopka ter začetek zaključnih besed tožilstva in obrambe. Naslednji narok na kranjskem okrožnem sodišču je predviden 25. septembra.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin