SiolNET. Novice Črna kronika
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Svetovalnica Akcija!: Izvedenki zlorabe deklice nista potrdili in tudi ne izključili

4

termometer

Slovenjgraško tožilstvo je odločitev, da kazenski ovadbi glede domnevne spolne zlorabe koroške deklice zavrže, oprlo na delno izvedeniško mnenje.

Izvedenki v njem zlorabe na podlagi posrednih dokazov nista potrdili, vendar "zlorabe tudi nista izključili", so v sporočilu za javnost zapisali v Svetovalnici Akcija!

V svetovalnici, ki v javnosti predstavlja stališča očeta koroške deklice, tako ugotavljajo, da iz odločitve tožilstva in delnega izvedeniškega mnenja ne sledi, da spolne zlorabe ni bilo, kot to trdi odvetnik dekličine mame.

"Potrebno je pridobiti dopolnitev izvedenskega mnenja" "Da bi s potrebno verjetnostjo zavrgli sum zlorabe oz. ga utemeljili, je torej potrebno pridobiti dopolnitev izvedenskega mnenja v smeri, ki sta jo predlagali izvedenki," navajata aktivista Svetovalnice Akcija! Natalija Markač in Matic Munc. Ob tem pojasnjujeta, da so izvedenki predlagali izdelavo izvedenskih mnenj psihiatrične in klinično-psihološke stroke tako za punčko kot tudi njuna starša.

Oče kljub pravnomočni sodbi ne preda deklice Kazenski ovadbi zaradi suma spolne zlorabe štiriletne deklice s Koroške je zoper mamo deklice in njenega očeta oz. dedka deklice podal dekličin oče, tožilstvo pa je ovadbi 18. maja letos zavrglo. Kljub pravnomočni sodbi, s katero je bila deklica dodeljena v materino vzgojo, varstvo in oskrbo, oče deklice ne izroči materi, prav tako ne dovoljuje stike med materjo in deklico.

"Izročitev punčke v roke materi pred pridobitvijo vseh ustreznih odgovorov bi bila neposredno v nasprotju z otrokovo koristjo in bi otroku lahko povzročila nepopravljivo škodo. Varovanje otrokovih pravic in koristi bi moralo biti glavno vodilo vsem v tej zadevi, vendar so v preteklosti vpletene službe naredile takšne korake, zaradi katerih sedaj ne morejo ali nočejo več stopiti nazaj," navajajo v Svetovalnici Akcija!, kjer bodo očetu in punčki še naprej nudili pomoč, saj menijo, da je zadevo potrebno raziskati do konca.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin