Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
15. 9. 2015,
10.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

sodišče kazen

Torek, 15. 9. 2015, 10.12

8 let

Sodišče preslepil, da je opravil družbeno koristno delo

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Mariborski kriminalisti so pri obravnavi kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete zaznali sume nepravilnosti pri izvrševanju pravnomočne sodbe okrožnega sodišča na Ptuju.

Sodišče je obsojencu zaradi davčne zatajitve naložilo kazen opravljanja družbeno koristnega delo v obsegu 1.460 ur.

Kriminalisti so ugotovili, da s pravnomočno sodbo določena kazen sploh ni bila izpolnjena, pristojnim organom pa je bilo lažno prikazano, da je bilo družbeno koristno delo opravljeno in s tem kazen tudi prestana.

Ponaredili dokumentacijo Obsojeni je skupaj z nekaterimi odgovornimi osebami organa lokalne skupnosti, kjer naj bi kazen opravljal, preslepil tako pristojni organ socialnega varstva, ki je bil zadolžen za preverjanje izvršitve kazni, kot posredno tudi okrožno sodišče na Ptuju, ki je kazen izreklo.

Kaznivo dejanje je bilo izvršeno z izključnim naklepom, da se obsojeni v celoti izogne prestajanju kazni, so sporočili z mariborske policije. Kriminalisti so ugotovili, da so odgovorne osebe lokalne skupnosti, kjer naj bi se kazen opravljala, v celoti ponaredile dokumentacijo, ki naj bi dokazovala izvršitev kazni, čeprav so vedele, da kazen pri njih nikoli ni bila izvršena.

Kazensko ovadili dve osebi Kriminalisti so na pristojno okrožno državno tožilstvo na Ptuju, ki je usmerjalo predkazenski postopek, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali pravic v sostorilstvu ter zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja overitev lažne vsebine podali kazensko ovadbo zoper dve osebi. Po poročanju časnika Večer je v zgodbo vpleten župan Vidma pri Ptuju Friderik Bračič, ki naj bi podjetniku Milanu Tadiču dal podpis, da je oddelal svojo kazen.

Bračič je za Večer dejal, da ni storil ničesar nezakonitega, saj naj bi Tadič na občini opravljal delo v družbeno korist v skladu s pravilnikom.

Ne spreglejte