Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 4. 2015,
11.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Janez Kocijančič Tomaž Lovše

Torek, 14. 4. 2015, 11.15

8 let

Se bosta Tomaž Lovše in Janez Kocijančič športno poravnala?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ne priznavam krivde, je ob prihodu na sodišče dejal nekdanji predsednik OI Slovenije Janez Kocijančič. Zaradi žaljive obdolžitve ga zasebno preganja nekdanji lastnik Diners SLO Tomaž Lovše.

Obtožnica je neutemeljena, je še ob prihodu na sodišče povedal nekdanji predsednik Olimpijskega komiteja Janez Kocijančič. A čeprav krivdo zavrača, so Tomaž Lovše, ki ga preganja po zasebni tožbi, in Kocijančič v spremstvu svojih zagovornikov na hodniku staknili glave skupaj.

Junija 2012 je takratni predsednik smučarske zveze Lovše odstopil s položaja po tistem, ko Planici ni uspelo dobiti organizacije svetovnega nordijskega prvenstva leta 2017, hkrati pa so se v medijih pojavile "obtožbe" v zvezi z njegovim domnevnim spornim obnašanjem v Južni Koreji. Te naj bi po njegovem mnenju sprožil prav Kocijančič. Obtožnice sicer nismo slišali.

Maja o morebitnem dogovoru "Kot sem opazila zunaj na hodniku, me zanima, ali nameravate, tako po športno, sporazumno rešiti zadevo?" je uvodoma vprašala sodnica. In očitno so možnosti, da bi Lovše in Kocijančič "nesporazum" rešila brez posredovanja sodnice.

Je pa Lovšetova pooblaščenka Tanja Martelanc sodišče zaprosila za preložitev predobravnavnega naroka, saj je šele včeraj prevzela spis od pooblaščenke, ki je do zdaj zastopala Lovšeta.

Zagovornik obdolženega Kocijančiča Emil Zakonjšek se je s predlogom strinjal, tako da bo končna beseda o morebitni zunajsodni rešitvi zadeve znana 21. maja.

Obtožbe, da naj bi Lovše grozil s pištolo O obtožbah, da naj bi Lovše s pištolo grozil predsedniku FIS in da naj bi bil agent FBI, so mediji obširno poročali. Kot je takrat v sporočilu za javnost zapisal Lovše, Kocijančič ni opravil svojega dela, lobiranja, da bi tekmovanje potekalo v Planici, za kar naj bi Smučarska zveza Slovenije porabila dvesto tisočakov.

Kocijančič naj bi mu zagotavljal, da je prejel ustno podporo 11 članov sveta, pozneje pa je ugotovil, da mu ni povedal vsega. Eden od članov naj bi mu namreč povedal, da je zmaga finskega Lahtija že gotova, kar naj bi bilo dogovorjeno že dve leti pred tem.

"Kocijančiču sem že pred in tudi med kongresom povedal, da bom v primeru neuspešne kandidature Slovenije za organizacijo SP v nordijskem smučanju 2017 v imenu SZS umaknil predlog za njegovo kandidaturo za svet FIS. In prav ta moja napoved je bila tudi povod za vrsto neresničnih trditev, širjenje govoric in zlonamerna natolcevanja Kocijančiča. Več kot očitno je, da dr. Kocijančič želi svoje lastne interese skriti za oseben obračun z mano," je takrat zapisal Lovše.

Ne spreglejte