SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Samu Fakinu po zavrnitvi v DZ še ovadba Vzajemne

3

termometer

Zavarovalnica Vzajemna je ovadila ZZZS in generalnega direktorja Sama Fakina, ker naj bi lani zoper njo podali krivo ovadbo.

Potem ko so v parlamentarni mandatno-volilni komisiji zavrnili predlog, naj DZ poda soglasje k imenovanju generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) Sama Fakina, ki se poteguje za ponoven mandat, ga je doletela še ovadba zdravstvene zavarovalnice Vzajemna.

Vzajemna je kazensko ovadila Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) in podpisnika ovadbe, ki jo je zavod zoper Vzajemno vložil jeseni lani, v Večeru pišeta Matija Stepišnik in Mateja Grošelj.

Odgovor na domnevno poslovno škodo Fakin in ZZZS sta vložila ovadbo zoper Vzajemno zaradi domnevne poslovne goljufije pri trženju zavarovanja Vzajemna Rak.

Kot so za Večer potrdili v Vzajemni, je zavarovalnica zdaj vložila ovadbo zoper ZZZS in Fakina, očita pa jima krivo ovadbo. Kot so pojasnili, je to njihov odziv na poslovno škodo, ki jim je bila storjena.

"Trditve ZZZS, da Vzajemna zavarovalne vsote naj ne bi izplačala, so popolnoma neresnične, česar se ZZZS in njegova odgovorna oseba zavedata, zato kazenska ovadba v tem delu nedvomno predstavlja krivo ovadbo," pravijo v Vzajemni.

O ovadbi na ZZZS sicer ne vedo nič oziroma je še niso prejeli, kar nam je potrdil tudi Samo Fakin. Dodal je, da je iz ovadbe, ki so jo vložili sami, razvidno, da so trditve Vzajemne o poslovni škodi neresnične. "Mi smo jih ovadili zaradi zavajanja zavarovancev. Imamo tudi izjave treh prič, ki so to potrdile," je povedal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin