SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Proti celjskemu sodniku Škobernetu končno vložena obtožnica

3

termometer

Specializirano državno tožilstvo je štiri mesece po končani preiskavi na ljubljansko okrožno tožilstvo vložilo obtožnico proti celjskemu kazenskemu sodniku Milku Škobernetu.

Ta je vložena zaradi suma nadaljevanega kaznivega dejanja prejemanja podkupnine, pišejo slovenski mediji. Zagrožena zaporna kazen za očitano dejanje je od enega do osem let.

Obtožnica, ki za zdaj še ni pravnomočna, je sicer vložena tudi proti nekdanjemu direktorju Komunale Laško Marjanu Salobirju ter celjskemu podjetniku Esadu Ramiću, piše Delo.

Preiskava se je končala 9. septembra Preiskava na ljubljanskem okrožnem sodišču se je končala 9. septembra, Škobernetov zagovornik Tomaž Bromše pa je 8. decembra po treh mesecih od konca preiskave vložil zahtevo za ustavitev postopka, ker obtožnica ni bila vložena, ob tem pa tožilka ni vložila zahteve za podaljšanje roka za pisanje obtožnice. A kot pišejo v Delu, so od specializiranih tožilcev takrat dobili odgovor, da gre v tem primeru le za instrukcijski rok, ki nima procesnih posledic.

Očitki tožilstva Tožilstvo Škobernetu očita, da je v zameno za podkupnino odpravil mednarodno tiralico za Esada Ćehajića, osumljenca kaznivih dejanj, povezanih s prostitucijo in goljufijami. Škoberne naj bi tako od Čehajića, ki je osebno javnosti razkril domnevno nečedne posle celjskega sodnika, prejel 9000 evrov podkupnine, zahteval naj bi še 50.000 evrov. Med policijsko preiskavo pa so kriminalisti Škobernetu navidezno izročili 18.000 evrov podkupnine, ki naj bi jo potem razdelil s Salobirjem in Ramićem.

Pri šestih hišnih preiskavah so kriminalisti našli materialne dokaze, kot so računalniški podatki, listine, mobilni telefoni, zasegli pa so tudi del izročene navidezne podkupnine v višini 11.000 evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin