SiolNET. Novice Črna kronika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Popovič obtožen krive ovadbe Zidar Klemenčičeve

1

termometer

Koprski župan Boris Popovič se je zaradi kaznivega dejanja krive ovadbe odvetnice Nine Zidar Klemenčič znašel v novem kazenskem postopku.

Tokrat je tožilstvo na ljubljansko okrajno sodišče vložilo obtožni predlog zaradi kaznivega dejanja krive ovadbe, v Dnevniku piše Peter Lovšin. Popovič se je oktobra lani, preden bi se moral zaradi nadzora premoženjskega stanja zglasiti na tedanji Klemečičevi protikorupcijski komisiji, spomnil na dogajanje v letu 2010. Takrat naj bi zakonca Klemenčič prišla do njega in ga na svojevrsten način izsiljevala.

V zameno za 15 tisoč evrov mesečnega pavšala naj bi mu obljubila, da bo varen pred organi pregona, tudi pred tedanjo ministrico Katarino Kresal. Popovič je tako oktobra lani na ljubljanskem okrožnem tožilstvu podal ovadbo zoper Zidar Klemenčičevo zaradi napeljevanja k zlorabi uradnega položaja. Ta je očitke še isti dan zavrnila in napovedala tako ovadbo Popoviča zaradi kaznivega dejanja krive ovadbe kot tudi zasebno tožbo zaradi napada zoper njeno čast in dobro ime.

Ljubljansko tožilstvo je tako prejelo dve ovadbi, ki so ju poslali v dopolnitev na policijo, v obeh primerih pa sprejelo odločitev. V Popovičevi zahtevi je bil sprejet sklep o zavrženju kazenske ovadbe, v drugi pa je bil pri ljubljanskem okrajnem sodišču vložen obtožni predlog zoper eno fizično osebo zaradi kaznivega dejanja krive ovadbe, še piše Dnevnikov novinar Lovšin.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin