Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 9. 2017,
13.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

Natisni članek

kokain droga Policija

Ponedeljek, 11. 9. 2017, 13.19

6 let, 7 mesecev

Policija razbila kriminalno združbo #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,40

1

kokain | Foto policija

Foto: policija

Slovenski kriminalisti so v sodelovanju z italijanskimi orožniki v dalj časa trajajoči preiskavi razkrili kriminalno združbo, ki se je ukvarjala s prodajo prepovedanih drog na območju Slovenije in Italije. Trije od petih osumljencev so v priporu.

Policija je ugotovila, da je 62-letni slovenski državljan iz okolice Nove Gorice italijanskim državljanom prodajal kokain in konopljo. V nadaljnji preiskavi so kriminalisti v sredo popoldan odvzeli prostost petim osebam. K preiskovalnemu sodniku novogoriškega sodišča so privedli štiri osumljence, in sicer 62- in 35-letnika iz okolice Nove Gorice ter 33- in 30-letnika iz Nove Gorice. Poleg njih so kazensko ovadili še 33-letnika iz okolice Nove Gorice.

V akciji zasegli slab kilogram kokaina

Vseh pet oseb je osumljenih storitve 155 kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. V okviru preiskave so kriminalisti ugotovili, da so člani združbe prodali večjo količino kokaina. V akciji so zasegli slab kilogram kokaina, manjše količine konoplje in hašiša ter pripomočke za prodajo prepovedane droge, finančna sredstva, pridobljena s prodajo prepovedane droge, in druge predmete, pomembne za kazenski postopek.

Ker je zasežen kokain zelo dobre kakovosti, kriminalisti predvidevajo, da bi z redčenjem na kakovost ulične prodaje dosegli trikratni volumen in s tem tudi potrojili nelegalni zaslužek. | Foto: policija Ker je zasežen kokain zelo dobre kakovosti, kriminalisti predvidevajo, da bi z redčenjem na kakovost ulične prodaje dosegli trikratni volumen in s tem tudi potrojili nelegalni zaslužek. Foto: policija

Policisti so skupaj z italijanskimi kolegi med preiskavo opravili 16 hišnih preiskav prostorov in osebnih avtomobilov ter pet osebnih preiskav. Pri hišnih in osebnih preiskavah so poleg prepovedane droge zasegli tudi gotovino, več telefonov, računalnike in druge predmete, za katere sumijo, da so jih osumljenci uporabljali pri izvrševanju kaznivih dejanj.

Ne spreglejte