Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 10. 2013,
11.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odškodnina Danilo

Petek, 18. 10. 2013, 11.39

8 let

Po očetu odškodnino za smrt Gorazda Čamernika zahtevata tudi mati in brat

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za danes je bil razpisan poravnalni narok v pravdni zadevi, s katero mati in brat pred Globalom umrlega Gorazda Čamernika zahtevata odškodnino.

Naroka po besedah sodnice danes ni mogla izpeljati, ker ena od strank ni prejela vabila na narok, zato ga je preložila na 26. november. Tako nam tudi ni uspelo izvedeti, kolikšno odškodnino od domnevnih "krivcev" za smrt sina in brata zahtevata mati Slavka in brat Matej Čamernik .

Šest let po smrti Gorazda Čamernika pred nekdanjo diskoteko Global tragična zgodba nikakor ne pojenja, prejšnji teden so svečke pred zdajšnjim lokalom Top ponovno opozarjale na tragedijo. Kot je znano, se je sicer ena pravda zaradi smrti fanta začela že lani, ko je tožbo za 130 tisoč evrov visoko odškodnino vložil oče pokojnega fanta Danilo Čamernik, sodišče pa o njegovi zahtevi še ni odločilo. "Nazadnje sem bil na sodišču septembra, tako da ni še nič odločeno," je za Planet Siol.net povedal Čamernik, ki se s smrtjo svojega sina nikakor ne more sprijazniti."

Danilo Čamernik je civilno tožbo vložil proti pravnomočno obsojenima Davidu Bukovcu in Seadu Suljanoviću, njunemu vodji v družbi Vip Varovanje Danijelu Praštalu, Zavarovalnici Maribor in Republiki Sloveniji. V tožbi vsem očita prispevek k smrti pokojnega Gorazda in za duševne bolečine zahteva odškodnino. Na seznamu domnevnih "krivcev" v drugi tožbi je namesto Bukovca Mirsad Begić.

Osem let zapora za Bukovca in Suljanovića Bukovac in Suljanović sta bila v začetku 2009 obsojena na 8 let zapora, ker sta 7. oktobra 2007 v bližini vhoda v Global pretepla 20-letnega Čamernika, ker je pred vhodom v lokal Bukovcu izrekel nekaj kletvic. Bukovac je po radijski zvezi poklical Suljanovića, ki je bil v lokalu zaposlen na črno, nato pa sta stekla za Čamernikom, ki se je s prijatelji že odpravil proč od diskoteke. Prvi ga je udaril Bukovac, nato pa sta ga zbila na tla in nadaljevala pretep. Ko sta napadalca že odhajala, je Čamernik vstal, takrat pa ga je Suljanović še enkrat udaril v obraz. Fant je padel in obležal, čez tri dni pa je v bolnišnici umrl zaradi hudih poškodb glave.

Ne spreglejte