Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 10. 2015,
16.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

mamila policija Nova Gorica

Sreda, 28. 10. 2015, 16.42

8 let

Novogoriški kriminalisti razbili združbo preprodajalcev kokaina in heroina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Novogoriški kriminalisti so po več mesecih končali preiskavo združbe, ki je v lokalu v Novi Gorici in njegovi okolici preprodajala večje količine kokaina in heroina.

Ovadili so tri moške iz Nove Gorice in Ajdovščine ter jih pripeljali pred preiskovalnega sodnika. Pred slabima dvema tednoma so prostost odvzeli trem moškim, 34-letnemu Novogoričanu, 28-letnemu moškemu iz okolice Nove Gorice in 43-letniku z območja Ajdovščine.

Preprodaja droge v lokalu Vodja novogoriških kriminalistov Marino Pangos je na novinarski konferenci pojasnil, da so kriminalisti že pred časom postali pozorni na dogajanje v gostinskem lokalu v središču Nove Gorice in njegovi okolici. Ugotovili so namreč, da v tem lokalu preprodajajo drogo.

Kot je dejal Pangos, sta 34-letnik in 28-letnik pri 43-letnem Ajdovcu kupovala kokain in heroin ter ga nato v omenjenem lokalu oziroma njegovi okolici prodajala odjemalcem iz Nove Gorice, bližnje okolice in Italijanom.

Ujeli tudi roparja bencinskega servisa Hišne preiskave so 15. oktobra opravili na naslovih vseh treh osumljencev in tudi v gostinskem lokalu. Prav povsod so našli in zasegli drogo, pripomočke za preprodajo in večjo vsoto gotovine. Drogo so policisti zasegli tudi v 32 primerih med samim spremljanjem aktivnosti preprodajalske združbe.

Novogoriški policisti so se danes pohvalili tudi z uspehom pri preiskavi ropa bencinskega servisa v Ajdovščini, ki se je zgodil 2. septembra letos. Osumljenca sta mlada moška, en star 18, drugi 21 let. Med preiskavo so policisti našli in zasegli več različnih predmetov, uporabljenih med ropom.

Droge in šport Osumljenega 18-letnika bodo ovadili tudi zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja omogočanje uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu, so dodali na policiji v sporočilu za javnost.

Ne spreglejte