Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 2. 2022,
12.46

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,59

42

Natisni članek

zapor preiskava policija otroci mož Sevnica umor

Četrtek, 3. 2. 2022, 12.46

2 leti, 2 meseca

Nove podrobnosti umora ženske v Sevnici, našli stare in sveže sledi nasilja #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,59

42

Poškodbe, ki so nastale v torek, so bile tako hude, da je zaradi njih v popoldanskih urah, nekaj ur pred prijavo, 41-letna ženska umrla, so po umoru, ki se je pred dvema dnevoma zgodil v Sevnici, danes pojasnili na Policijski postaji Sevnica. 47-letni osumljenec se je po dejanju na policijski postaji pojavil skupaj s šestimi mladoletnimi otroki.  

"V torek popoldne, okoli osemnajste ure, se je na policijski postaji v Sevnici zglasil 47-letni moški s šestimi mladoletnimi otroki. V pogovoru je policistom povedal, da njegova žena leži doma mrtva," je o dogodku uvodoma povedal Matjaž Štern, pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto.

Med pogovorom razbrali sumljive okoliščine 

Iz pogovora so razbrali sumljive okoliščine, zato so na kraj nemudoma odšli policisti in ekipa nujne medicinske pomoči z zdravnikom Zdravstvenega doma Sevnica. Na naslovu bivanja so našli truplo 41-letne ženske, smrt je potrdil zdravnik. 

Pri pregledu trupla so našli sledi nasilja. Zaradi suma, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, so se v delo vključili tudi strokovnjaki sektorja kriminalistične policije, ogled kraja pa je vodila dežurna preiskovalna sodnica v spremstvu dežurne okrožne državne tožilke.

Obdukcija razkrila, da je bil nasilen že v preteklosti  

Policisti in kriminalisti so pozno v noč zbirali obvestila in preverjali okoliščine dogodka. Na podlagi odredbe preiskovalne sodnice so v sredo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani opravili sodno obdukcijo, pri njej pa našli stare in sveže sledi nasilja.

"Poškodbe, ki so nastale v torek, so bile tako hude, da je zaradi njih v popoldanskih urah, nekaj ur pred prijavo, umrla. Osumljeni je še vedno v pridržanju in bo po zaključenih nujnih preiskovalnih dejanjih s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika  Okrožnega sodišča v Krškem," je še povedal Štern. | Foto: PP Sevnica "Poškodbe, ki so nastale v torek, so bile tako hude, da je zaradi njih v popoldanskih urah, nekaj ur pred prijavo, umrla. Osumljeni je še vedno v pridržanju in bo po zaključenih nujnih preiskovalnih dejanjih s kazensko ovadbo priveden pred preiskovalnega sodnika  Okrožnega sodišča v Krškem," je še povedal Štern. Foto: PP Sevnica

Policistom že poznan, grozi mu najmanj 15 let zapora 

Policisti so ga v preteklosti že obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja. 

Kriminalisti bodo osumljenega ovadili za kaznivo dejanje umora na posebno grozovit način. Za umor je zagrožena kazen najmanj 15 let zapora. 

Odziv CSD Posavje: Družino so poznali

Na omenjeni dogodek so se odzvali v Centru za socialno delo Posavje, kjer so zapisali, da je center za otroke poskrbel takoj po obvestilu policije. Namestili so jih v varno okolje, kjer imajo ves čas na voljo pomoč in podporo.

Kot so dodali, so družino poznali. S prijavo o nasilju v družini sicer niso bili seznanjeni. So pa bili konec leta 2020 seznanjeni, da je oče otrok prijavil nasilje tretje osebe nad svojo ženo. S pokojno žrtvijo so imeli vrsto pogovorov. Seznanili so jo tudi z možnostmi ukrepanja in varnega umika za njo in otroke, če bi to potrebovala. Staršema so ponudili pomoč pri vzgoji in oskrbi otrok ter pri urejanju medsebojnih odnosov. Sodelovali so tudi z vsemi pristojnimi službami, so še zapisali.

V oddaji Planet 18 je spregovorila tudi Darja Kuzmanič Korva, sekretarka Skupnosti centrov za socialno delo Slovenije.

Ne spreglejte